Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto

PKC verliest eerst wedstrijd in Play Offs

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • PKC heeft zaterdagmiddag de eerste van maximaal drie wedstrijden in de Play Offs verloren van TOP uit Sassenheim.


Het werd een spannende strijd in de Papendrechtse korfbalhal, waar PKC bijna de hele wedstrijd op achterstand stond. Na een knappe comeback leek de Papendrechtse ploeg alsnog de winst te pakken, maar TOP bleek het meest koelbloedig in de slotfase van de wedstrijd.

De tweede Play Off-wedstrijd is volgende week zaterdag in Sassenheim. Als PKC ook die wedstrijd verliest, is het uitgeschakeld. Wint PKC, dan komt er een derde wedstrijd in Papendrecht. De winnaar plaatst zich voor de landelijke zaalkorfbalfinale.

De ontmoeting tussen de beide korfbalgrootmachten was spannend. TOP nam het initiatief en PKC ging pas wat beter draaien nadat Brett Zuijdwegt in het veld kwam voor Zita Schröder. Bij rust stond het 11-13 voor TOP.

In de tweede helft pakte TOP een marge van 4 punten. PKC gooide het roer om en coach Scholtmeijer besloot Olav van Wijngaarden naast Laurens van Leeuwenhoek te zetten. Richard Kunst ging een duo vormen met Jelmer Jonker. De wisseling zorgde ervoor dat Papendrecht terugkwam in de wedstrijd. PKC kwam langszij en leek er even overheen te gaan toen het 19-18 voor kwam te staan.

TOP bleek over veerkracht te beschikken en hield het hoofd koel. De ploeg won met 21-22 en zette daarmee een grote stap richting de zaalkorfbalfinale. Voor PKC dreigt opnieuw uitschakeling vlak voor de eindstrijd.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier