• De medaille die destijds behaald werd.
• De medaille die destijds behaald werd. Foto: Nanda van Heteren

Estafetteteam masters van De Geul uit Papendrecht eerste in Top 10 wereldranglijst

Sport 467 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het estefetteteam masters van zwemvereniging De Geul uit Papendrecht is eerste geworden op de wereldranglijst van Wereldzwembond FINA (Fédération Internationale de Natation).

De FINA heeft in de afgelopen week de Top 10 per zwemnummer in 2020 voor masters gepubliceerd. Een ranglijst van het voorgaande jaar wordt elk jaar gemaakt, maar door de pandemie konden heel weinig wedstrijden worden gezwommen. Enkele wedstrijden waaraan De Geul meedeed, waren zelfs de enige wereldwijd die doorgingen.

De Papendrechtse zwemvereniging De Geul staat mede daarom ook in die lijst met de masters. Masters is de naam voor de categorie zwemmers die hun grote passie bedrijven naast hun maatschappelijke carrière, studie of gezin. Zij zijn geen professionals, maar breedtesporters. Toch is de liefde voor zwemmen, het water en racen in elke vezel van hun lichaam te voelen. Masters zwemmen in leeftijdscategorieën van vijf jaar. Iedereen die in welke mate dan ook zwemmen leuk vindt en twintig jaar of ouder is, is welkom om mee te doen bij de dames of de heren.

In januari 2020 zwommen 1085 sporters op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) korte baan (25 meter) in Zwemcentrum Rotterdam. In de leeftijdscategorie 160-199 jaar zwommen Marijke Campfens, Eline Molle, Erica Muller en Nanda van Heteren de 4x200 meter vrijeslag dames. In estafettes worden de leeftijden van de vier deelnemers bij elkaar opgeteld en zijn de categorieën per veertig jaar.

Het Geulteam werd met 11.06,58 seconden eerste van de twee. Dit leverden niet alleen goud en de titel op, maar ook de eerste plek in de Top 10 van de wereldranglijst in 2020. Voorzitter Arjan van Tilburg: “Geweldig om de prestaties van ons terug te zien in de mondiale ranglijsten! En uiteraard een felicitatie aan de dames.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden