Afbeelding
Foto: Jan de Bruin

Alblasserwaardse wielerklassieker Arno Wallaard Memorial niet op 17 april, nieuwe datum mogelijk 11 september

Sport 194 keer gelezen

MEERKERK/REGIO • De Alblasserwaardse wielerklassieker Arno Wallaard Memorial zal niet worden verreden op zaterdag 17 april. De organisatie heeft bij de KNWU en UCI een andere datum aangevraagd, waarbij wordt geopteerd voor zaterdag 11 september.

In 2020 kon de Arno Wallaard Memorial vanwege de coronapandemie geen doorgang vinden en voor 17 april 2021 dreigt een zelfde scenario. Vandaar dat de organisatie ruimte zoekt op de wielerkalender, ook om recht te doen aan de publieke belangstelling voor de koers.

KNWU en gemeente Vijfheerenlanden zijn akkoord met de voorgenomen nieuwe datum. Over de uiteindelijke toekenning van deze datum door de UCI valt in april pas een definitief besluit. 

Onverteerbaar
Voorzitter Arno van der Veen: “Onze polderkoers heeft elk jaar een grote belangstelling van wielerliefhebbers bij de start- en finishplaats Meerkerk, maar ook langs het parcours door de dorpen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Naast de vele ingrijpende veiligheidsmaatregelen in betrekking tot COVID-19 is het voor de organisatie vooral onverteerbaar dat toeschouwers nauwelijks of niet welkom zijn. We maken ons parcours elk jaar zo, dat we zoveel mogelijk kernen aandoen. Daardoor hebben we veel publiek en kunnen we op een vaste groep vrijwilligers rekenen die dichtbij huis hun bijdrage leveren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 12 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden