Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Smash ’66 wint eerste wedstrijd van het seizoen

Sport 143 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dames 1 van volleybalvereniging Smash ’66 uit Alblasserdam heeft vrijdagavond in Promotieklasse A de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Vanwege de coronamaatregelen speelden de dames helaas zonder publiek, maar won het met 4-0 verdienstelijk van het jonge WHV uit Asperen.

De Alblasserdamse dames startten rommelig aan de eerste set. De servicepass kwam niet optimaal bij spelverdeelster Britt van den Boogaard, vanwege een aantal dames die duidelijk nog moesten wennen aan hun nieuwe positie als passer-loper en zodoende kon de aanval niet optimaal bediend worden.

De middenspeelsters, Liza van Erk en Else-Mieke Korporaal speelden beide een goede wedstrijd. Blokkerend maakten zij een aantal mooie acties en ook verdedigend haalden zij hier en daar ballen van de grond. Bij vlagen werd er door het team fanatiek verdedigd door Smash en zo werd er richting het eind van de eerste set een voorsprong gepakt die resulteerde in een krappe winst van deze set: 27-25.

De tweede set werd er wat beter gevolleybald en hier en daar een kleine serviceserie gemaakt, waardoor Smash de voorsprong die zij aan het begin van deze set creëerden, vast konden houden. De diagonaalspeelster Laura Dessens, de oudgediende die sinds dit seizoen weer is toegevoegd aan de selectie, kon deze set een aantal keer goed doorkomen en zo pakte Smash ook in de tweede set de winst met een setstand van 25-20.

De derde set gaf eenzelfde beeld als de tweede set. Mooie aanvallen werden afgewisseld met rommelig spel, waarin, aan beide kanten van het net, ook regelmatig fouten werden gemaakt. Waar WHV aan het einde van de sets meer fouten ging maken door de druk, konden de ervaren dames van Smash het hoofd koel houden en ook deze set winnend afsluiten met 25-21.

De vierde set maakte Maria Garganis uit meisjes A, haar debuut in het eerste damesteam en verving Britt van den Boogaard. De eerste punten begonnen wat onwennig, maar al snel vond zij haar draai en begon het team ook met haar als spelverdeelster te draaien. Ook in deze set werd soms rommelig gespeeld, maar wel hard gewerkt om de ballen van de vloer te halen. Tot het eind van de set gingen de teams gelijk op, maar ook in de laatste set werd WHV nerveus in de eindfase van de set en ging wederom meer fouten maken, waar de dames van Smash van profiteerden. De set werd krap gewonnen met 27-25 en daarmee pakte Smash de volle buit in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden