Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het team van Wiekslag in Barendrecht.
• Het team van Wiekslag in Barendrecht. (Foto: Aangeleverd)

Mooie resultaten voor Wiekslag minioren

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Afgelopen zaterdag vond de eerste wedstrijd plaats voor de minioren van Wiekslag in Barendrecht. Het betrof het miniorencircuit deel 1.


Voor Fien Provily was het haar allereerste wedstrijd. Ze kwam uit in leeftijdscategorie 6 en 7 jaar. Ze zwom de 25 m rug in een tijd van 28.23 seconden en de 25 m school in een tijd van 32.69 seconden. Fien Provily werd op beide afstanden eerste en pakte een mooie gouden medaille.

Bij de minioren 5 en 6 behaalde Ivo Bot de gouden beker en Ghalil Lodder behaalde de bronzen beker. Bij de meisjes minioren 2,3 en 4 behaalde Lotte Verheij de bronzen beker. Isabel Rodriguez behaalde de vierde plaats en kreeg een mooie medaille.

Er werden door de minioren ook mooie PR’s gezwommen. De opvallendste PR’s waren voor: Joost Boers, hij zwom ruim 12,5 seconden af van de 100 m rug in een nieuwe tijd van 1.43.79, Isabel Rodriguez, zij zwom bijna 7 seconden af van de 100 m vrij in een nieuwe tijd van 1.54.30.

Bij de oudere minioren werd ook de 400 m vrije slag gezwommen. Een lange afstand die door veel minioren voor het eerst werd gezwommen. Zowel Jayda Akpullukcu en Rosalie Zonneveld zwommen een mooie tijd en verbraken op de tussentijd van de 200 m vrije slag knap hun oude PR.

David van der Valk heeft de zilveren beker gewonnen bij de minioren 2,3 en 4.

Wiekslag kan terugkijken op een geslaagde zwemmiddag in Barendrecht. Volgende week neemt Wiekslag deel aan de eerste competitiewedstrijd van de KNZB . Deze wordt gehouden in het eigen bad in Alblasserdam met de nieuwe hoofdtrainster Yolanda Nunes

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5