Twee keer winst CKC Kinderdijk in een week

Sport 231 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van Kinderdijk hebben goede zaken gedaan in de competitie. Zowel de inhaalwedstrijd tegen Korbis als de streekderby tegen DVS’69 uit Hendrik Ido Ambacht werden in de afgelopen week gewonnen.

Woensdag 16 september werd er een inhaalwedstrijd gespeeld door Kinderdijk tegen Korbis in Waddinxveen. Kinderdijk won hier met zeer ruime cijfers: 10-22.

Op zaterdag 19 september moesten ze weer aan de bak. Deze keer op het eigen Molenzicht tegen DVS ’69 uit Hendrik Ido Ambacht.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was het de beurt aan Kinderdijk 2 tegen Oranje Wit. Deze pot werd ruim gewonnen. Uitslag: 18-9.

Onder een strakblauwe lucht zagen de vele toeschouwers dat er bij de heren een wissel was toegepast ten opzichte van vorige week. Koen Golverdingen had de plaats ingenomen van Stijn Vlieg. Bij de dames was er geen verandering.

Allebei de teams gingen lekker van start. Er werden al gelijk veel kansen gecreëerd en veel onderscheppingen gemaakt. Toch lag na 3 minuten de eerste bal in de korf. Voor Kinderdijk scoorde Max Donkervoort via een strafworp de 1-0.

Na pas 4 minuten spelen moest Marjolein Verkerk het veld verlaten na een blessure aan haar schouder. Haar plek werd ingenomen door Veerle van der Burgh. Anderhalve minuut later de tweede strafworp voor Kinderdijk wederom genomen door Max Donkervoort en ook deze was raak. 2-0.

Na een tegendoelpunt die de stand op 2-1 bracht was er een prachtige uitgespeelde bal tussen Ruben Groenendijk en Martijn Kreuk. Deze kwam op naam van Martijn.

Halverwege de eerste helft scoorde DVS ‘69 de gelijkmaker, 20 seconde later gevolgd door de specialiteit van Lotte van de Lustgraaf, de korte kans, 4-3 en weer 20 seconde later een doorloop van DVS ‘69 4-4. Direct hierna kon Marjolein Verkerk toch weer verder spelen en verliet Laura Verveer het veld.

11 minuten voor rust werd haar terugkomst bezegeld met een treffer. 5-4, gevolgd door een gemiste strafworp van DVS ‘69. Max Donkervoort scoorde hierna zijn derde en DVS ‘69 maakte er ook nog 1. De ruststand kwam hiermee op 6-5.

Na 6 seconden gespeeld te hebben in de tweede helft scoorde DVS ‘69 de gelijkmaker en liep binnen 5 minuten zelfs uit naar een voorsprong van 6-8. Kinderdijk knokte zich goed terug en Martijn Kreuk, Jenthe Vlieg, Lotte van de Lustgraaf en Ruben Groenendijk zorgden met nog 17 minuten te gaan voor de 10-10.

Marjolein Verkerk en Stijn Vlieg brachten zelfs een voorsprong van 12-10 op het scorebord. Dertien minuten voor tijd miste DVS ‘69 weer een strafworp ondanks dat deze twee keer genomen mocht worden vanwege te vroeg inlopen. Ook Kinderdijk miste 2 minuten voor het eind een strafworp.

Ruben Groenendijk zorgde vlak voor het eindsignaal voor de 17-14 via een wonderschone bal. Dit was ook gelijk de eindstand.

Scores deze keer:
Max Donkervoort 5x, Ruben Groenendijk en Martijn Kreuk 3x, Marjolein Verkerk en Lotte van de Lustgraaf 2x, Stijn Vlieg en Jenthe Vlieg 1x.

De eerstvolgende wedstrijd wordt in Zwijndrecht gespeeld. Op 26 september tegen Albatros om 16:00 uur.

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08