• De C jeugd van DES'72.
• De C jeugd van DES'72. Foto: Aangeleverd

Dames 1 DES '72 pakt volle winst

Sport 418 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na een zware oefenwedstrijd op zaterdagavond moest dames 1 van DES '72 op zondagochtend weer vol aan de bak tegen Helius. De winst bleef na een zware strijd in Papendrecht: 18-15.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en werd er over en heer gescoord. Na de rust werd Helius sterker en stond DES '72 ineens met 1 doelpunt achter. Gelukkig konden de dames dit snel recht trekken en werd het verschil aan het einde van de wedstrijd gemaakt en werd gewonnen met 18-15.

Dames 2 dat dit veldseizoen voor het eerst in deze samenstelling speelt, heeft het nog steeds moeilijk. Ook dit weekend kwam men moeilijk tot scoren tegen een sterk spelend Roda '71 en werd verloren met 19-7.

Dames midweeks moest afgelopen woensdag aantreden tegen Velo. Tegen een ervaren en snel Velo konden de dames midweek niet voldoende weerstand bieden en verloor met 15-21. Uitblinker in deze wedstrijd was doelvrouwe Ingrid Bakker.

Bij de jeugd van DES '72 loopt het nog steeds voortvarend. Alleen D1 moest in Conventus uit Zwijndrecht hun meerdere erkennen. De eerste helft verliep nog goed, maar daarna kwam de klad er in en werden er onnodige fouten gemaakt en verloren met 16-10.

De E1 speelde tegen MOK uit Dordrecht een goede wedstrijd. Na een kleine achterstand bij rust werd deze rap ingehaald waardoor uiteindelijk toch werd gewonnen met 14-9.

De dames C speelde een hele goede wedstrijd tegen het vooraf te sterk geachte Helius. In een spannende wedstrijd trok dames C van DES '72 aan het langste eind en won de wedstrijd met 19-15.

De jongens C speelde eveneens tegen Helius en won gemakkelijk met 32-4. Hier zijn de ogen al gericht op de uitwedstrijd van volgende week tegen Feyenoord jongens C. Dit zal een cruciale wedstrijd worden voor het kampioenschap.

Bij DES '72 is het G-team weer volop aan het trainen. Elke vrijdagavond om 19:30 uur wordt er getraind op het veld van DES '72 aan het van der Palmpad in Papendrecht. Wie het leuk vindt om kennis te maken met de handbalsport, is van harte welkom om mee te trainen.