Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Max Polak in het oranje tijdens het EK in 2019.
• Max Polak in het oranje tijdens het EK in 2019. (Foto: Aangeleverd)

Papendrechtse atleet Max Polak zet stap naar Amerika

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • De 20-jarige Papendrechtse atleet Max Polak verruilt zijn bekende trainingsronde voor de Amerikaanse stad Boise gelegen in de staat Idaho. Daar zet hij zijn atletische en academische carrière voort aan Boise State University.

Voor zijn goede prestaties op de baan heeft Polak een athletic scholarship aangeboden gekregen wat het mogelijk maakt om dit avontuur aan te gaan. Hij gaat deel uitmaken van het veldloop en atletiekteam. Dit team bestaat uit een sterke internationale selectie van jongens uit onder andere Amerika, Australië, Italië, Engeland en Nieuw Zeeland. 

Naar de top
Met deze groep gaat hij elke dag zijn training uitvoeren en heel Amerika doorreizen voor het deelnemen aan competities. Daarnaast volgt hij ook een studie in Business Administration. Hij hoopt met deze relocatie de stap te kunnen zetten naar de Europese top en uiteindelijk ook de wereldtop.

Persoonlijk record
Naast alle voorbereidingen voor Amerika draait Polak ook nog een uitstekend baanseizoen. Op vrijdag 7 augustus liep hij een persoonlijk record op de 5000 meter in een tijd van 14:08,19. Op zaterdag 15 augustus loopt hij in Dortmund zijn laatste wedstrijd voordat hij naar Amerika vertrekt, hij wil daar een poging doen om onder de 14 minuten te lopen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }