Afbeelding

Zeilers en roeiers van KDR&ZV gaan het water weer op

Sportt 453 keer gelezen

DORDRECHT • Vanaf 1 mei mag de jeugd tot 18 jaar weer het water op en in de afgelopen week is bekend geworden dat ook volwassenen mogen starten met zeilen en roeien in verenigingsverband. Voorzitter Gejan Meijers van de Koninklijke Dordtse Roei en Zeilvereniging (KDR&ZV): “Er gelden nog wel strakke regels maar we zijn heel blij dat we het water weer op kunnen!”

Jeugdroeien (vanaf 12 jaar) is zaterdag 2 mei weer begonnen. In eerst instantie regende, hagelde en onweerde het om negen uur, maar gelukkig werd het snel droog en gingen 11 enthousiaste kinderen (12 tot 18 jaar) het water op. Raoul Laboyrie, roeicommissaris: “Door de corona maatregelen is het voorlopig alleen mogelijk in skiffs (eenpersoons boten) te roeien. De vereniging houdt de richtlijnen van de overheid en het Watersportverbond goed in de gaten en stuurt hierin bij zodra dit mogelijk is”.

“Bij de zeilafdeling van de vereniging hebben we meer vrijheid, aangezien we daar gemakkelijker met een persoon in een boot kunnen en we in de grotere zeilboten de 1,5 meter afstand kunnen bewaren”, aldus Annemieke Noort, zeilcommissaris. Om de zeilafdeling een nieuwe impuls te geven is afgelopen winter geïnvesteerd in nieuw materieel. Ook stond er een compleet programma voor onder andere de jeugd klaar toen corona uitbrak in Nederland. 

Afgelopen week zijn tijdens het vrijzeilen al diverse nieuwe boten in gebruik genomen en zijn de wedstrijdtrainingen vanaf 9 mei van start gegaan. De reguliere zeillessen beginnen in de week van 11 mei. “Hoe het seizoen er verder uit gaat zien is tevens afhankelijk van de overheidsmaatregelen. De club is er in ieder geval klaar voor!”

Roei- en zeillessen
Bij de KDR&ZV kunnen zowel zeil- als roeilessen genomen worden door kinderen en volwassenen. Bij de roei zijn kinderen vanaf 12 jaar welkom en bij de zeil vanaf 8 jaar. Voorwaarde voor beide sporten is het hebben van zwemdiploma A & B. Ook niet leden zijn van harte welkom om eens kennis te maken met deze mooie watersporten zo dicht bij huis. In de huidige corona-tijd hebben deze sporten een groot voordeel ten opzichte van vele andere sporten. Het is namelijk heel goed te doen om afstand te houden, je hoeft geen direct contact te hebben met anderen maar kan wel met een groep het water op. Ieder in zijn of haar eigen boot onder begeleiding van een instructeur.

Geïnteresseerden, zowel kinderen als volwassenen, kunnen zich aanmelden of informatie opvragen via zeilsecretaris@kdrzv.nl (zeilen) of via secretariaat@kdrzv.nl (roeien). “Zij kunnen u alle informatie geven die nodig is en u enthousiast vertellen hoe leuk deze sporten zijn!” Neem alvast een kijkje op de site www.kdrzv.nl of bekijk de Facebook- en Instagramaccount voor informatie over zowel het roeien als zeilen in Dordrecht.

De vereniging is gevestigd aan de Baanhoekweg 9 in Dordrecht. Het adres voor het roeien is Wantijparkweg 2, ook in Dordrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Papendrecht wil vaccinatiegraad verhogen tegen ernstige ziektes, met name bij kinderen Nieuws 5 uur geleden
• Het beeldje 'De Swimship'.
Wiekslag bedankt De Geul voor twee jaar samenwerking met bijzonder beeldje Sport 5 uur geleden
• Glijen en Rijen enkele jaren geleden.
Hemelvaartsrit Glijen en Rijen voert ditmaal door de Alblasserwaard Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden