Logo hetkontakt.nl/klaroen

PKC bemachtigt eerste ticket voor de play-offs

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep pakte zaterdag 29 februari, met een zeer ruime overwinning op KZ/Thermo4U, het eerste ticket voor de play-offs. 


PKC/SWKGroep speelde in Koog aan de Zaan een belangrijke wedstrijd tegen KZ/Thermo4U. Beide ploegen willen aanspraak maken op de play-offs. Bij PKC startte Laurens Leeuwenhoek weer in de basis ten koste van Randy Oosting en Suzanne Struik startte op de plaats van Zita Schröder. Echter, het was de thuisploeg die uit de startblokken schoot en in een mum van tijd met 2-0 voor stond.

Voorsprong
PKC had de achterstand bij 3-4 alweer omgebogen in een voorsprong. Bij een stand van 4-5 miste Joost Hofman een strafworp en hier profiteerde PKC van, want de Papendrechters sloegen vanaf dat moment voor het eerst een gat van drie doelpunten verschil (4-7).

Knieblessure
Nadat Maaike Steenbergen het veld met een op het oog zware knieblessure moest verlaten kwam bij PKC Daphne Roelofs in het veld. Zij zette haar ploeg meteen op vier doelpunten verschil: 6-10. Deze voorsprong werd voor rust nog uitgebreid waardoor er met 8-15 de rust werd ingegaan.

Goede wedstrijd
Na rust liep PKC alleen maar verder uit en probeerde KZ met verschillende wissels beter in de wedstrijd te komen. Echter, bij 13-23 stond er al een verschil van tien doelpunten op het scorebord en kwam de overwinning voor PKC niet meer in gevaar. De Papendrechters speelden een goede wedstrijd en scoorden over veel verschillende schijven. Door deze winst heeft PKC het eerste ticket voor de play-offs bemachtigd en zal KZ alles op alles moeten gaan zetten in de laatste twee wedstrijden. (Uitslag: 18-30).

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier