Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Duane sprong 4,70 meter.
• Duane sprong 4,70 meter. (Foto: Ed Turk)

Duane van Dijkhuizen boekt weer polsstokgoud na zinderende finale op NK atletiek

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Duane van Dijkhuizen uit Papendrecht heeft in het vorige weekend de indoor NK-titel polsstok springen gewonnen.


De oud-leerling van de Knotwilg en nu eindexamenkandidaat aan het Johan de Witt gymnasium, schrijft geschiedenis door eerst de outdoor- en nu, een dik half jaar later, de indoor titel te veroveren. Dit gebeurde in Apeldoorn bij Omnisport.

Na een zinderende finale, die bol stond van de spanning en boordevol strategische spelletjes zat, barstte het publiek in een ovationeel gejuich uit na zijn beslissende sprong op 4,70 meter. Dit betekende de beste jaarprestatie bij de junioren A1 en zijn derde persoonlijke record in drie weken.

Nadat zijn tegenstander in twee sprongen de 4,65 meter had gehaald en Duane niet, besloot hij tot een potje blufpoker door de lat op 4,70 meter te laten leggen voor de, naar later bleek, allesbeslissende sprong. En de rest is geschiedenis. Tevreden blikte Duane naar zijn beide trainers, Rik van Leeuwen en Arno Tavenier die hun tactische strijdplan beloond zagen worden en het even heel erg naar hun zin hadden.

Duane van Dijkhuizen, een sportman puur sang, heeft met zijn beide trainers een duidelijk doel gesteld. Gekscherend stellen zij dat de Olympische Spelen in Tokio te vroeg komt, maar dat Parijs 'niet zo ver' meer is. De toekomst zal het uitwijzen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier