Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Richard van Hoek

PKC na bloedstollende slotfase naar 22-23 verlies

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep heeft zaterdagavond na een spannende slotfase met nipte cijfers verloren van LDODK.


LDODK moest van de koploper PKC winnen om de negatieve reeks van afgelopen weken te doorbreken en om nog kans te hebben op deelname aan de play-offs. PKC had de opgaande lijn juist weer te pakken en stond sinds vorige week weer bovenaan in de Korfbal League.

Hoewel Marloes Frieswijk de eerste pass van PKC onderschepte, begon de uitploeg niet goed aan de wedstrijd. Julie Caluwé opende de score en daarna liep de thuisploeg uit naar een 4-0 voorsprong. LDODK had in de beginfase veel eenschotsaanvallen en zodoende maakte Femke Faber pas na negen minuten het eerste doelpunt voor de uitploeg. Echter, doordat PKC ook moeizaam de korf vond, konden de gasten zich langzaam maar zeker terugvechten in de wedstrijd.

Na een 0-4 run kwam LDODK op gelijke hoogte en hoewel Richard Kunst daarna weer voor een Papendrechtse voorsprong zorgde, lag het initiatief de rest van de eerste helft bij de uitploeg. Laurens Leeuwenhoek kwam nog binnen de lijnen, maar ook hij kon niet voorkomen dat LDODK zijn voorsprong uitbreidde. Vlak voor rust bewees Femke Faber (uiteindelijk goed voor zeven doelpunten) opnieuw haar klasse door met twee doelpunten op rij voor een verschil van zes doelpunten te zorgen (6-12). PKC probeerde dit verschil nog te verkleinen, maar omdat de uitploeg ook wist te scoren gingen de ploegen rusten met een 7-13 stand.

In de tweede helft ging PKC in de achtervolging en dankzij een doelpuntloze fase van LDODK pakte dit goed uit. Met een 5-0 run en bracht de thuisploeg het verschil terug tot 12-15. Een lange tijd kwamen de Papendrechters niet dichterbij dan 1 punt verschil, maar toen miste Julian Frieswijk op een cruciaal moment (17-20 stand) een strafworp. De heren van PKC maakten toen hun kansen wél af en zo kwam de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte.

Echter, Erwin Zwart voorkwam verdere problemen voor de gasten door direct daarna de 20-21 binnen te schieten. Een bloedstollende slotfase brak aan, waarin de dames van LDODK het verschil maakten. Zij zorgden ervoor dat de uitploeg vlak voor tijd met twee doelpunten voor stond en hoewel Julie Caluwé nog voor de 22-23 zorgde, lukte het de ploeg uit Papendrecht niet om dit gat in de laatste seconden te overbruggen. LDODK pakt zwaarbevochten en erg belangrijke punten in de strijd voor de play-offs, terwijl PKC door deze derde thuisnederlaag nog niet zeker is van seizoensverlenging. De Papendrechtse ploeg staat nog wel bovenaan, maar ziet de concurrentie naderen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier