CKC Kinderdijk wint spannende streekderby

Sport 307 keer gelezen

KINDERDIJK • CKC Kinderdijk heeft zaterdag 15 februari de streekderby gewonnen van Merwede. Er stond veel op het spel tussen de nummer 2 en 3 van de competitie, want de winnaar zou kunnen aanhaken bij de koploper.

De afgeladen zaal keek naar een streekderby waar echt alles inzat. Het ging er fel maar sportief aan toe en allebei vochten hard voor de punten.

Marjolein Verkerk en Koen Golverdingen waren weer terug, maar deze keer was Laura Verveer afwezig en stond Samantha Schuit weer in de basis.

In de 1e minuut waren er al volop kansen voor Kinderdijk, maar pas in de 3e minuut viel het eerste punt. Zittend op de grond gooide Menno Bot de bal naar Max Donkervoort die dit prachtige punt afrondde en de 1-0 op het scorebord zette, 20 seconden later gevolgd door de nummer 2. Na 10 minuten spelen was er de eerste strafworp van deze partij. Merwede benutte deze kans en kwam op 5-4. 20 seconden later was er weer een mooie samenwerking tussen Menno en Max en was het 6-4. 9 minuten voor rust kwam Merwede echter op gelijk hoogte en bracht hiermee de stand op 8-8. Twee 2 minuten voor de thee miste Merwede een belangrijke strafworp om op 2 punten voorsprong de rust in te gaan. 9-10.

Na 2,5 minuten in de tweede helft zorgde Marjolein Verkerk voor de 10-10, maar Merwede liet het er niet bij zitten en zorgde binnen een minuut voor een voorsprong van 2 punten: 10-12. Hierna scoorde Kinderdijk maar liefst vijf keer op rij. Twee keer Martijn Kreuk en een keer Samantha Schuit, Simone Hoek en Menno Bot. Maar wederom kwam Merwede sterk terug en maakte na 9 minuten spelen de aansluitingstreffer: 15-14. Nog 6,5 minuut op de klok. Stand 20-17. Twee strafworpen achter elkaar voor Merwede zorgden voor 20-19.

Met nog 4,5 minuut te gaan was er een vrije bal van Marjolein Verkerk en een strafworp van Max Donkervoort: 22-19. Twee minuten voor tijd kreeg Kinderdijk een strafworp: 23-19. 15 seconden later werd het alweer 23-20 en weer 15 seconden later 23-21. Samantha Schuit leek dertig seconden daarna voor de winst te zorgen: 24-21. Maar 10 seconden later werd het 24-22. Er waren nog 50 seconden op de klok. Een strafworp voor Merwede zorgde vier seconden voor tijd voor 24-23. Er leek geen vuiltje aan de lucht, want Kinderdijk mocht de bal uitnemen. De bal werd echter direct onderschept door Merweden, naar het aanvalsvak gegooid. De zoemer ging en de bal werd gegooid. Het schot was raak. Merwede was dolgelukkig met het gelijke spel, maar Kinderdijk protesteerde omdat de zoemer al gegaan was voor het schot.

Na rijp beraad van ongeveer 10 minuten met scheidsrechter en jurytafel werd er besloten dat het schot toch echt te laat was. Eindstand: 24-23. Kinderdijk blijft door de winst van Fortis op 1 punt achterstand staan.

Scores deze wedstrijd: Simone Hoek en Max Donkervoort 5x, Samantha Schuit, Martijn Kreuk en Menno Bot 3x, Marjolein Verkerk 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x

De eerstvolgende wedstrijd is in verband met de vakantie pas op 2 maart. Om 18:35 wordt er gespeeld tegen DES in Den Hoorn. Ook weer een belangrijke pot, DES staat vierde.

Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21