Logo hetkontakt.nl/klaroen

Timon Voogt van AAA is 'de absolute nummer 1'

  •   36 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • De atleten van de plaatselijke atletiekvereniging AAA waren dit weekend aanwezig bij de laatste crosscompetitie wedstrijd van de afdeling Dordrecht. De weersomstandigheden waren de atleten goed gezind. Met name Timon Voogt presteerde goed.

Doordat er afgelopen week veel neerslag is gevallen, was het parcours nog wel flink modderig. De meeste kinderen droegen dan ook spikes (hardloopschoenen met scherpe punten) voor meer grip op de ondergrond.

Met deze cross sluiten de AAA atleten het wintercrossjaar 2020 succesvol af. Voor Timon Voogt was dit jaar wel heel speciaal. Van de vijf series waaruit deze competitie bestaat wist hij er maar liefst vijf op zijn naam te zetten waarbij zijn winst geen moment in gevaar is gekomen. "Timon verdeelt zijn krachten over de race heel goed en weet de concurrentie ver voor te blijven. Tijdens de trainingen is hij altijd heel serieus en weet precies waar hij het voor doet. In zijn categorie is hij een klasse apart. De laatste wedstrijd afgelopen weekend kon hij heel ontspannen lopen en hij kon zelfs een beetje met de concurrenten spelen", aldus Marleen Plaisier, trainster van Timon.

In de categorie B-pupillen kwamen uit: Nathan Preesman, Robin Nijman en Isis Snel. In de categorie A-1 kwamen uit: Bas Mafait, Naud Blom, Stan van Reenen en Noël Melis. In de categorie D meisjes kwam uit: Maud van Det. In de categorie D jongens kwamen uit: Thijs Lagendijk, Niels Mafait en Jessy Visser.

"De eerste tot de laatste atleet wordt door zijn teamgenoten binnengehaald. Of je nu als eerste of wellicht als laatste over de streep komt. Iedereen leeft met de ander mee. Ik weet nog goed dat toen ik zelf meeliep met de cross ik de eindstreep naderde en de speaker mijn naam noemde. Iedereen applaudisseerde en dat gaf me vleugels. De uitspraak dat atletiek een individuele sport is kan er bij mij dan ook niet in. Bij de finish stonden teamgenoten elkaar zelfs de medaille om te hangen als ik nog een andere atleet aan het begeleiden was. Alle deelnemers zijn stuk voor stuk kanjers omdat deze cross op basis van vrijwillige inschrijving is en dus alleen de beste lopers van alle verenigingen aan de start verschijnen. Als je dan niet tegen je verlies kan doe je niet mee en deze kanjers staan elke keer toch maar weer aan de start. Een van de deelneemsters was herstellende van een hersenschudding en had daar na de finish veel last van. Haar concurrenten waren er als eerste bij om te kijken hoe het met haar ging. Kijk, daar wordt je toch vrolijk van!", aldus Donika den Hartog, trainster van deze atleten.

Veel tijd om stil te zitten hebben de atleten niet. De inschrijving voor de zomercompetitie is geopend en daar komen ze weer de vier andere verenigingen tegen. Dan niet alleen op loopnummers maar ook op de klassieke nummers zoals kogelstoten, verspringen en hoogspringen. Het zal voor de atleten een uitdaging worden om dit jaar goed voorbereid aan de start te staan omdat de atletiekbaan vanaf eind maart niet meer beschikbaar zal zijn voor de trainingen door het grote onderhoud dat staat gepland. Met de voetbalvereniging Alblasserdam zijn goede afspraken gemaakt om een veld te mogen gebruiken om toch zoveel mogelijk door te kunnen trainen. Voor meer informatie: www.aaa-atletiek.nl.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }