• Iris van der Kraan.

Goede prestaties ritmisch gymnastes Olympia Papendrecht

Sportt 231 keer gelezen

PAPENDRECHT • De afgelopen twee weekenden hebben de meisjes van de selectie Ritmische Gymnastiek hun oefeningen weer mogen showen aan de jury en het toegestroomde publiek.

Op zaterdag 1 februari organiseerde gymnastiekverening Olympia de tweede plaatsingswedstrijd voor de 2de divisie. Uit heel de provincie Zuid-Holland kwamen 8 verschillende verenigingen bij elkaar om de strijd aan te gaan en punten te pakken voor plaatsing aan het Nederlands Kampioenschap.

In de ochtend kwamen eerst de benjamins aan bod. Zij moesten een oefening met bal laten zien en een duo-oefening zonder materiaal.

Josje Deelen liet een mooie bal oefening zien en overtuigde de jury door een 6de plaats te behalen. Mirthe Raimond liet zien dat ze hard gewerkt hard en toonde veel progressie ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ze eindigde op een mooie 11e plaats. Yuliya Boon begon sterk en overtuigend maar kreeg halverwege haar oefening wat problemen met het vangen van moeilijke elementen. Yuliya eindigde hierdoor op een 13e plaats.

Julia de Groot moest al snel haar oefening laten zien, waardoor ze wat meer gespannen was. Ze eindigde op een keurige 7e plaats.

Het duo Mirthe en Yuliya eindigde met een strakke en nette oefening op een 4de plaats.

Het duo Josje en Julia eindigde door wat kleine foutjes in gelijkheid op een 6de plaats. De twee jongste deelneemsters van Olympia, Zoey Poldervaart en Noëlle Troost eindigde met hun duo-oefening op een 16e plaats.

Daarna was het de beurt een Merel de Bruijn en Mirjam Vroegindeweij. Ze lieten beide een oefening met touw zien en kwamen ook nog tegelijk op de vloer om hun duo-oefening zonder materiaal te laten zien.

Merel eindigde op een mooie 6de plaats. Ze heeft de jury vooral overtuigd met haar expressie en doorzettingsvermogen. Mirjam eindigde op een nette 8ste plaats en liet de jury zien hoe hard zij gewerkt heeft aan haar sprongen en pirouettes.

Met de duo-oefening eindigden Merel en Mirjam helaas net naast het podium en moesten genoegen nemen met de 4e plaats. Wel een verbetering ten opzichte van de eerste wedstrijd, want toen werden zij 13e.

Als laatste was het de beurt aan Alicia Lagewaard. Zij liet de jury haar knots oefening zien. Ze heeft haar oefening met stijl en meer swing laten zien dan de laatste keer. Helaas blijven de gooien met de knotsen lastig, waardoor ze af toe haar oefening moest onderbreken om de knots weer van de grond te rapen. Haar sprongen en evenwichten zijn wel erg verbeterd in zo'n korte periode. Alicia eindigde op een 7e plaats.

Op zondag 9 februari mocht Iris van de Kraan naar haar eerste wedstrijd van de 1ste divisie. Het hoogste niveau van Ritmische Gymnastiek in Nederland.

Iris deed mee bij de categorie benjamins en liet twee oefeningen zien. De oefening zonder materiaal was overtuigend. Waar ze punten voor kon krijgen, kreeg ze van de jury. Een super prestatie! Haar oefening met bal was wat lastiger. Naast elementen zoals zwaaien, rollen en stuiten zitten er ook grote gooien in. Het vangen ging helaas bij de laatste beweging niet goed en de bal belande buiten de vloer. Dat kost een hoop punten. Iris eindigde in een sterk deelneemstersveld op een 19e plaats en heeft de eerste punten te pakken voor het Nederlands Kampioenschap.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 19 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52