Klipperstars met moeite langs DAS uit Delft

Sportt 204 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De 'Jaleco formatie' mocht afgelopen zaterdag voor de derde keer dit seizoen aantreden tegen DAS uit Delft. De twee eerdere confrontaties werden gewonnen met 62-63 (uit) en 75-56 (thuis). Het U22 team van Klipperstars speelt een anderhalve competitie waardoor het iedere tegenstander drie keer tegenkomt. Ook de derde confrontatie werd in winst omgezet, maar het ging wel moeizaam.

Het eerste kwart moesten de Lekkerlanders nog even wakker worden. Na een 4-4 start was het DAS wat als eerste een voorsprong pakte. Klipperstars was met name niet scherp in de transitie van aanval naar verdediging en daar maakte DAS goed gebruik van. Vlak voor het einde van het eerste kwart wist Klipperstars het gat nog iets te dichten. 15-19.

Het tweede kwart werd er veel scherper begonnen. Al snel werd een voorsprong gepakt en kon DAS zich niet weren tegen de snelle aanvallen. 7 punten op een rij voor en een 22-19 voorsprong leken een grotere voorsprong in te leiden. Echter vanaf dat moment verliepen de aanvallen weer stroef en daalde het niveau weer naar het niveau van het eerste kwart. Vlak voor de rust pakte DAS weer de voorsprong en bleek dit wederom een spannende wedstrijd te worden. 33-34 ruststand.

Halverwege het derde kwart oogde DAS wat vermoeid en bouwde Klipperstars langzaam maar zeker een kleine voorsprong op. Van 54-49 liep Klipperstars uit naar 62-50 aan het begin van het 4e kwart. Nog steeds verliepen de aanvallen van de Lekkerlanders niet heel soepel maar DAS was niet bij machten om Klipperstars pijn te doen en miste zelf veel. Het was echter de nummer 10 van DAS die eigenhandig z'n team weer in de wedstrijd schoot. Met 12 punten in de laatste minuten was het zowaar met een minuut te spelen weer een spannende wedstrijd. DAS moes echter fouten maken om de tijd te stoppen. Klipperstars kreeg hierdoor in korte tijd 4 vrijeworpen en was koelbloedig vanaf die lijn. Het resultaat een 68-64 eindstand in het voordeel van Klipperstars.

Klipperstars kende vandaag meer moeite met zichzelf dan met de tegenstander. Uiteindelijk was het belangrijkste dat de 2 punten in Lekkerland bleven en dat gebeurde. Klipperstars stijgt nu weer eventjes naar de derde plek omdat Cady niet in actie kwam dit speelweekend. Het belangrijkste is wel dat het nu ook 4 punten los staat van nummer 5 DAS.

Topscorers: Dion Flach (19 punten), Ricardo 't Hoen (12 punten)

Volgende week komen de Lekkerlanders niet in actie om in die week erop tegen Zoebas aan te treden in Zoetermeer. Zoebas staat op dit moment laatste met één gewonnen wedstrijd, maar in deze competitie moet niemand onderschat worden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34