Britt van den Boogaard blokkeert een aanval van Zuvo.

Smash wint vijfsetter in Zundert

Sport 146 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Volleybalvereniging Smash '66 heeft zaterdag met 2-3 gewonnen bij Celeleg Zuvo in Zundert.

De dames van Smash '66 waren het aan de stand verplicht om te winnen van het lager geplaatste Zuvo, en na meerdere nederlagen op rij zou een overwinning welkom zijn.

De teams waren in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Smash '66 stond steeds 2 puntjes voor, maar halverwege de set nam Zuvo de leiding over. De foutenlast lag aan de kant van Smash hoger dan aan de kant van Zuvo. De lange middenspeelsters van Zuvo konden veelvuldig scoren met een snelle middenaanval, waar de blokkering van Smash steeds net iets te laat kwam. Daarbij opgeteld kwamen de fouten in de passing van Smash en hierdoor verloor Smash de eerste set met 25-19.

De tweede set begon Smash veel feller en stonden de dames uit Alblasserdam al snel op een flinke voorsprong. Spelverdeelster Britt van den Boogaard, die een uitstekende wedstrijd speelde, bediende  Eva Wessels veelvuldig. Wessels kon een aantal keer hard doorkomen en scoorde punt na punt. Rosan van den Oever was belangrijk voor het team door verdedigend veel onmogelijke ballen van de grond te halen en ook in de servicepass was zij zeer stabiel deze wedstrijd. Ook in de derde set liet Smash dit spel zien en dit leidde al snel tot een 2-1 voorsprong in sets voor Smash.

De vierde set begon Smash weer goed aan de set, al speelde Zuvo meer in op de geplaatste ballen van de Alblasserdamsen die in de eerste sets wel scoorden. Smash kon hierdoor minder makkelijk scoren en bij het naderende einde van de vierde set, kwam Zuvo terug van een 20-15 achterstand. Daarbij voelde Smash de druk en werden er onnodige fouten gemaakt. Smash verloor de set jammerlijk met 27-25.

De vijfde set bleef tot 10-10 spannend. Liesbeth Tuijtel wisselde tactische prikballen af met hard geslagen ballen en bracht Smash op voorsprong. Na een aantal blokkerende acties en mooie aanvallen over de buitenkant, werd de vijfde set met 15-11 binnengesleept door de dames van Smash. De dames van Smash wonnen hiermee de wedstrijd met 3-2.

Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17