Smash verliest in spannende vijfsetter

Sport 93 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vrijdagavond 30 januari kwam Voltena op bezoek in Alblasserdam voor een volleybalwedstrijd in Sportcentrum Blokweer. De dames van Smash verloren in een spannende vijfsetter.

De teams staan ongeveer op gelijke hoogte in de stand van de promotieklasse B, maar qua selectiegrootte was er wel een enorm verschil. Voltena trad aan met twaalf dames, waarvan een aantal dames in hun eigen team uitkomen in de derde divisie. Smash daarentegen was met acht dames, waarvan Eva Wessels herstellende was van een behandeling bij de kaakchirurg en Else-Mieke Korporaal nog niet volledig meegetraind heeft vanwege haar enkelblessure.

De eerste set ging de strijd tussen de teams gelijk op. De ballen vanuit het achterveld kwamen goed aan bij spelverdeelster Britt van den Boogaard aan Alblasserdamse zijde en vervolgens kon zij met gepaste set-ups de aanval bedienen. Richting de eindfase van de eerste set maakte de spelverdeelster een prachtige serviceserie, waardoor Smash de eerste set won met 25-18.

De tweede set kwamen de Alblasserdamsen al snel op een achterstand van 5 punten. De felheid en vechtlust die in de eerste set wel aanwezig was, leek in de tweede set helemaal weggezakt te zijn. Smash verloor de set met 25-18.

Het derde bedrijf kwam Smash meteen op voorsprong en het spel van de eerste set kwam weer terug. Rosan van den Oever maakte in deze set een prachtige serviceserie, en aanvallend liep het, onder andere door Tabitha Zanen, uitstekend aan de kant van Smash. Smash won deze set dan ook met 25-19.

De vierde set was een kopie van de tweede set, de set ging verloren, waardoor er een vijfde set nodig was om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Helaas kwam Voltena al snel op een voorsprong van 5 punten en hoewel Smash niet opgaf, verloren zij de set met 15-11. Helaas incasseert Smash hiermee weer een nederlaag, maar in de twee gewonnen sets speelden de dames op een goed niveau.

De andere twee damesteams van de vereniging boekten meer succes deze vrijdagavond. Dames 2 won met 3-1 van Volley-Zuid en Dames 3 won afgetekend van Erasmus Volley met 4-0.

• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 2 uur geleden
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 3 uur geleden
• Miriam en Anneke van de Voedselbank nemen de opbrengst in ontvangst.
Back to the Sixties reünie voor de Voedselbank groot succes Nieuws 3 uur geleden