PKC wint overtuigend van slordig Tempo

Sport 130 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep heeft zaterdag met overtuiging gewonnen van laagvlieger Tempo. Het werd 18-31 voor de Papendrechters.

Beide ploegen speelden in de beginfase een vrij hoog tempo en rondden goed af. Tempo kwam hierbij telkens op voorsprong en bij 6-4 was het eerste gaatje geslagen. PKC bleef goed aanhaken en bij 9-9 hadden alle PKC'ers al gescoord.

PKC kon vaak lange aanvallen draaien en pakten veel rebounds. Dat leverde de Papendrechters veel kansen op. Tempo speelde met vlagen ook lange aanvallen, maar dit werd afgewisseld met slordigheden en te korte aanvallen. Hierdoor nam PKC het initiatief en kon het uitlopen tot een 9-14 voorsprong bij rust. Het laatste doelpunt viel net voor rust: dit was erg slordig van Tempo waar PKC goed van wist te profiteren.

Tempo kwam beter uit de rust. PKC had het aanvallend even lastig en Tempo kon op dit moment langere aanvallen draaien en wist terug te komen tot 11-14. Met vijf doelpunten op rij aan de kant van PKC werd het gat echter weer vergroot en was de wedstrijd al gespeeld. PKC liet mooie acties zien en de laatste tien minuten van de wedstrijd leek alles goed te vallen voor de Papendrechtse korfballers.

Met name Tempo liet veel reservespelers mee doen en uiteindelijk won PKC heel ruim met 18-31. Tempo kon in de eerste helft goed mee, maar werd in de tweede helft toch wel weggespeeld. Edwin van der Weijde werd uitverkozen tot speler van de wedstrijd.