Logo hetkontakt.nl/klaroen

Kinderdijk ten onder tegen Fortis

  •   44 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben in het afgelopen weekend met 24-19 verloren van Fortis.

Om voor het eerst de koppositie in de 1e klasse te bemachtigen, moest er gewonnen worden van Fortis. Wanneer er winst was voor Fortis zouden zij bovenaan staan.

Kinderdijk begon erg matig aan de wedstrijd. Door teveel fouten en het goede spel van Fortis stonden zij na ongeveer 15 minuten gespeeld te hebben al met 9-3 achter. Alle drie de Kinderdijkse goals werden gemaakt door Max Donkervoort. In het tweede deel van de eerste helft kon Kinderdijk de schade iets wat beperken, maar Fortis bleef scherp schieten. Voornamelijk de aanvoerder van Fortis wist het mandje vaak te vinden, namelijk 10 keer. Hierdoor kon Kinderdijk de aansluitingstreffer maar niet maken. Kinderdijk kwam scherper de kleedkamer uit, maar is niet dichterbij gekomen dan een verschil van 3 punten.

Uiteindelijk werd het 24-19 voor Fortis. Na deze wedstrijd staat Fortis bovenaan met 10 punten en volgen Kinderdijk en Merwede met 8 punten. Volgende week wordt er gespeeld tegen Rust Roest. De thuiswedstrijd begint om 14.40 uur.

Scores deze keer:
Max Donkervoort 11x, Martijn Kreuk 5x, Koen Golverdingen 1x, Lotte van de Lustgraaf 1x, Laura Verveer 1x.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }