• Marijn van den Goorbergh vangt de bal.
• Marijn van den Goorbergh vangt de bal. Foto: Richard van Hoek

PKC pakt punt tegen landskampioen Fortuna

Sport 179 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse korfballers van PKC/SWKGroep hebben zaterdag met hangen en wurgen een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Fortuna uit Delft.

De landskampioen van het afgelopen zaalseizoen leek af te stevenen op een overwinning in de Papendrechtse sporthal in de Oostpolder, maar op basis van werklust en geholpen door het thuispubliek scoorde Marijn van den Goorbergh in de slotfase de zo belangrijke gelijkmaker. Hierdoor werd het 20-20 en kon PKC na twee verloren korfbalwedstrijd eindelijk weer een puntje bijschrijven in de strijd om een ticket voor de halve finales van de Korfbal League.

PKC kon een groot deel van de wedstrijd goed meekomen met Fortuna, maar het spel zakte plots als een plumpudding in elkaar. Door gebrek aan zelfvertrouwen gingen de Papendrechters zonder geloof en overleg spelen. Teveel spelers etaleerden in die fase hun gebrek aan vorm en zelfvertrouwen.

Dat resulteerde in een doelpuntloze periode die bijna een kwartier aanhield. Fortuna leek de wedstrijd op slot te gooien en controleerde de wedstrijd.

Waar een spelers als Richard Kunst zoekende is naar zijn vorm, hij scoorde zaterdag 'slechts' tweemaal, stonden anderen op om de ploeg op sleeptouw te nemen. De Belgische Julie Caluwé speelde enorm goed en bekroonde dat met zeven treffers. Ook verdedigend stond ze haar mannetje. Ze gaf haar directe tegenstander Michelle van Geffen bijna geen schijn van kans om erdoor te komen. Marijn van den Goorbergh was met name in het laatste deel van de wedstrijd ijzersterk en ook Randy Oosting nam de ploeg mee op sleeptouw.

De komende weken wacht PKC een gemakkelijker programma. Na de verliespartijen tegen teams uit de hogere regionen in de Korfbal League treedt PKC de komende weken aan tegen enkele laaggeklasseerde teams uit de hoogste korfbalklasse van Nederland. Wanneer ook captain Laurens Leeuwenhoek na een vervelende voetblessure weer kan terugkeren in het team, kan PKC wellicht weer vertrouwen gaan tanken en punten gaan pakken in de strijd om een ticket voor de Play Offs richting de zo fel begeerde korfbalfinale.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden