Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Lucas Janssen.
• Lucas Janssen. (Foto: Facebook Lucas Janssen)

Lucas Janssen behaalt zilver op het NK veldrijden

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT/RUCPHEN • Eerstejaars junior Lucas Janssen uit Papendrecht heeft in het afgelopen weekend zilver behaald op het NK veldrijden in Rucphen.

Lucas had een goede start en ging als tweede het veld in, maar direct werd hij diverse malen gepasseerd. Na een halve ronde was er een groepje van zes waarin Lucas goed mee kon komen.

Na tweeënhalve ronde nam Tibor het commando over en demarreerde. Het brak direct in de groep van zes en Tibor had een klein gaatje. Lucas ging in de achtervolging, maar kwam helaas niet dichterbij. Samen met Hugo en Danny reed de Papendrechtse junior renner voor plek twee, tot Hugo een fout maakte.

Danny en Lucas waren door hem niet meer te achterhalen, maar Danny pakte een gaatje op Lucas. Met het ingaan van de laatste ronde wilde Lucas het echter niet opgeven en probeerde terug te rijden naar Danny. Met nog een paar klimmetjes omhoog en de balken demarreerde Lucas en kon op die manier naar het zilver rijden. Een bijzonder goede prestatie voor een eerstejaars junior.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }