Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Jilena Baggerman.
• Jilena Baggerman.

Drie individuele titels op NK twirlen voor Jilena Baggerman

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Jilena Baggerman (17) uit Alblasserdam heeft in het afgelopen weekend drie individuele titels gewonnen op het NK twirlen in Almere. Zij was de beste bij Solo 1 baton junior, Solo 2 baton junior en Solo dancetwirl junior.

Zaterdag tijdens de halve finales was er nog niets beslist. Ook de concurrentie liet met name bij de 1 baton niet veel liggen. Bij de halve finales van de 2 baton had Jilena een paar kleine drops, maar waar het op de voorrondes nog mis ging, was dit een optreden om heel tevreden over te zijn. Dancetwirl was haar laatste optreden en ze mocht de categorie afsluiten. Met haar dans op het nummer Raise Up kreeg ze de mensen op de tribune stil. Haar dansopleiding speelt een grote rol mee aan de uitvoering van deze routine. Inleven op de muziek en je verhaal vertellen is een vak apart, maar wel eentje die Jilena verstaat.

Zaterdag deed Jilena ook nog mee aan het twirlteam junior van Inspiration uit Voorhout. Een team wat nog niet zo heel lang bij elkaar i,s maar wel een zeer groot doorzettingsvermogen heeft en een top inzet. Dit optreden werd 's avonds beloond met de titel Nederlands kampioen, dus het eerste WK ticket was binnen.

Top 3
Zondag was de dag van finales. Goed scoren was belangrijk, want de top 3 van Nederland zou tevens WK tickets bemactigen. Het eerste onderdeel was 1 baton. Jilena mocht als vijfde. Zij liet zien dat zij met dit onderdeel de huidige Europese kampioene is. Niet zo vlekkeloos als op het EK, maar wel voldoende om door de juryleden op de eerste plaats te worden gezet. Daarmee was haar eerste kampioenschap binnen.

Het volgende onderdeel was 2 baton. Gespannen om er een mooi optreden van te maken ging ze de vloer op. De muziek begon en Jilena twirlde de sterren van de hemel en sloot haar 2 baton routine met geen enkele drop af. Haar blijdschap op de vloer straalde door naar de tribune en ze kreeg een oorverdovend applaus. Dit was haar nog nooit gelukt op dit onderdeel en ze was dan ook super blij. Supertrots was ook haar trainster Simone.

Haar derde plaats van de voorrondes werd omgezet in een eerste plaats na de finale dus daarmee was ze ook Nederlands kampioen bij de Solo 2 baton junior.

Vleugels
De nul drops op haar 2 baton gaf Jilena 'vleugels' bij de dancetwirl. De hele routine werd supermooi gedanst, tricks werden gevangen en het liep als een trein. Een grote 'oh' van de tribune getuigde dat iedereen meeleefde met haar laatste trick, een tripple illusion, die helaas viel. Overtuigd met een unanieme beslissing werd ze echter ook op haar derde individuele onderdeel, de Solo dancetwirl Nederlands kampioen.

Jilena was de enige deelnemer op het NK die drie individuele titels behaalde. Een prestatie om trots op te zijn. Vele mensen zijn hier medeverantwoordelijk voor en Jilena kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze mensen zijn in haar proces. Coaches als Simone en Caroline, mensen die haar begrijpen, die met haar kunnen lezen en schrijven en aan één woord genoeg hebben. Ook haar familie steunt en helpt haar waar nodig. Daarnaast is Jilena blij met haar sponsor SSJ Bom Grondwerken uit Papendrecht, want die geeft haar ook de mogelijkheid om te trainen op plaatsen waar ze verder kan groeien.

Door deze titels mag Jilena op vier onderdeden deelnemen aan de wereldkampioenschappen van 8 tot 12 april in Eindhoven. Iedereen die verder op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen tot aan het WK kan haar op Facebook volgen: Jilena Goes International. 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }