Foto: Martin Verhagen

AAA en de Roparun halen mooi bedrag op bij Alblasserbosloop

  •   75 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Zoals elk jaar organiseerde atletiekvereniging AAA op de laatste zaterdag van het jaar weer de Alblasserbosloop. Op 28 december werd de 35e editie gelopen met als speciaal element dat de opbrengst geschonken werd aan de Roparun, via Team62.

Bijna 100 deelnemers kwamen op de loop af en zo kon er 645,50 euro worden overgemaakt aan de Roparun. Teamcaptain Vera Moller vertelt zeer blij te zijn met de actie van de atletiekvereniging en de opbrengst die 100% naar het goede doel gaat.

Het was lekker fris loopweer, met af en toe wat modder door de regen van de voorafgaande dagen, maar daar lieten de lopers zich niet door afschrikken. Na afloop kregen ze allemaal een oliebol en de lopers lieten zich de net gebakken bollen goed smaken.

Er waren ook nog prijzen. Winnaar bij de jeugd was Maud van Det die de 3,4 km aflegde in een tijd van 18:24 minuten, gevolgd door Fleur Verweij met een tijd van 22:50 minuten.

De volwassenen liepen 4 ronden van 3,4 km. Winnaar bij de dames was Danielle Vermeulen met een tijd van 01:08:30, gevolgd door Janna van den Berge met een tijd van 01:14:35 en als derde dame finishte Mijke de Groot in een tijd van 01:17:38.

Winnaar bij de heren was Arik Burghout met een tijd van 51:57 minuten, gevolgd door Ferdy Richter met een tijd van 57:00 en als derde heer eindigde Jan van de Wal in een tijd van 58:52 minuten.

Voor meer informatie over trainingen en de wedstrijden: www.aaa-atletiek.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }