Logo hetkontakt.nl/klaroen

Schaakteam Pascal wint opnieuw

  •   16 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Het eerste team van schaakvereniging Pascal uit Papendrecht speelde heeft zijn vierde wedstrijd in regionaal verband gewonnen. Tegen het tweede team van de Pionier in Hellevoetsluis werd het 4,5-3,5 voor de Papendrechtse schakers.

In de poule zijn Pascal en Pionier de nummers 2 en 3 en bij winst zou Pascal de koppositie van Hendrik Ido Ambacht overnemen. Tot 22.00 uur ging de strijd gelijk op. Hier en daar een betere of slechtere stelling en minimale verschillen wat betreft het materiaal.

Het duurde nog drie kwartier voor de eerste beslissing viel. Jo Pattinama haalde de overwinning binnen. Kort daarna moest Teus Dekker accepteren dat hij niet verder kon komen dan remise. Melvin Holwijn behaalde wel overtuigd de overwinning en Kees Brinkman kwam remise overeen.

De stand was toen 3-1 en redelijk comfortabel. De werkelijkheid op de borden gaf een ander beeld. Individuele winst leek er niet meer in te zitten en remises zouden uiteindelijk de eindoverwinning moeten brengen.

Zo gebeurde het ook. Kees van Meerkerk en Robin Bos kwamen remises overeen. Meinte Smink moest het hoofd buigen en verloor en daardoor kwam de stand op 4-3. De laatste partij moest de balans in de richting van winst voor Pascal doen doorslaan. Hans van den Beukel hield het hoofd koel en in wisselende stellingen bood de tegenstander remise aan.

Door deze minimale overwinning staat Pascal met een half bordpunt verschil in de poule bovenaan.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }