Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123 RF

Sporters voordragen voor vijftiende editie van Sportgala Papendrecht

  •   180 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Woensdag 12 februari 2020 vindt in theater De Willem in Papendrecht de vijftiende editie van het Sportgala plaats. Sporters die bijzondere prestaties geleverd kunnen nog tot 15 december voorgedragen worden.

Het bestuur van de stichting Sportgala Papendrecht staat al jaren garant voor de verzorging van een prachtig gala waarin de Papendrechtse sporters en sportvrijwilligers worden geëerd voor de door hen verrichte prestaties. Tussen de verkiezingen door zijn er spectaculaire demonstraties te zien waarmee het gala extra wordt opgeluisterd. Een echt feest dus voor sportief Papendrecht.

Het Sportgala 2020, met de Sportverkiezingen 2019, zal vanwege het vijftienjarig jubileum extra feestelijk zijn. Uiteraard gaat het deze avond vooral om de verkiezingen van Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sporttalentploeg en Sportvrijwilliger. Nieuw en extra is de verkiezing van de Sportcoach van het jaar.

Het bestuur van de Stichting Sportgala houdt zelf sportend Papendrecht nauwlettend in de gaten en noteert de prestaties. Dat kan zij uiteraard niet alleen. "We hebben dan ook steun nodig van iedereen die bekend is met de sport in Papendrecht. In alle genoemde categorieën kunnen voordrachten worden gedaan. Het is immers heel goed mogelijk dat u iemand kent die buiten Papendrecht sport maar wel in Papendrecht woont. We willen natuurlijk niemand over het hoofd zien."

De sportvrijwilligers worden ook niet vergeten. Ze werken in de schaduw van de sporters maar zonder hun inzet kan de georganiseerde sport niet. Dus ken je iemand die het mede mogelijk maakt dat een sportvereniging kan bestaan, draag hem/haar dan voor als sportvrijwilliger van het jaar.

Uiteraard gaat het om sporters/sportteams die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. Dat hoeft echt niet alleen op landelijk niveau te zijn. Ook prestaties op lokaal niveau zijn zeker belangrijk. In aanmerking komen de sporters die in Papendrecht wonen, maar ook de sporters die hier niet wonen, maar wel lid zijn van een Papendrechtse sportvereniging.

Voordragen is dus essentieel en kan resulteren in een nominatie van de vakjury. Deze vakjury komt tot 3 genomineerden per categorie. Op de avond van het Sportgala zelf zullen 50 mensen uit de zaal, via stemkastjes, hun voorkeur uitbrengen. Beide resultaten (vakjury/zaaljury) zullen de uiteindelijke winnaars op het scherm te zien geven. Het blijft dus tot het laatste moment spannend.

Favorieten kunnen voorgedragen worden, in welke categorie dan ook. Dit kan nog tot 15 december op de website van het Sportgala Papendrecht: https://sportgala-papendrecht.nl.

Belangstellenden zijn ook welkom op woensdag 12 februari 2020 in theater De Willem. Het Sportgala begint om 19.30 uur. Gratis toegangskaarten zijn vanaf maandag 6 januari 2020 af te halen bij de receptie van het gemeentehuis.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }