Afbeelding

Marleen Ulrich behaalt goud op eerste districtswedstrijd

Sport 170 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zaterdag 7 december waren de eerste districtswedstrijden van Zuid-Holland van dit seizoen in Woerden. Marleen Ulrich en Anne Groenendijk komen voor het eerst uit in de seniorenklasse 3e divisie. Marleen behaalde daarbij goud.

Marleen en Anne startten in wedstrijdronde 3 op het toestel balk. Anne mocht als eerste starten. Ondanks dat zij best wel zenuwachtig was, liet zij een mooie balkoefening zien. Helaas moet zij wel met haar combi radslag radslag de balk verlaten door een val. Gelukkig wist zij zich goed te herpakken en de oefening goed af te maken. Als tweede was Marleen aan de beurt. Zij wist wel op de balk te blijven, maar had hier een daar wel een wankeling. Al met al lieten beide dames een goede start op de balk zien.

Bij vloer lieten zowel Marleen als Anne een goede oefening zien. Anne had nog wat puntjes laten liggen bij de gymnastische sprongen en pirouette, maar dan hebben we het over wat kleine verbeterpuntjes. Marleen draaide heel stabiel en liet een paar prachtige gymnastische series zien met stabiele landingen. Ook hier was de jury goed bedeeld en werden er hoge D-scores toebedeeld aan de meiden.

Het derde toestel was sprong. Hier turnden, zowel Marleen als Anne, een 1/2 in 1/1 uit. Helaas viel Anne na de landing, waardoor zij een hele punt aftrek kreeg. Marleen turnde nog een tweede sprong om wellicht zo gekwalificeerd te worden voor toestelfinale sprong. In haar tweede sprong turnde zij een 1/2 in 1/2 uit. Wel een wat diepere landing waar zij wat aftrek voor kreeg, maar al met al een ruime stabiele sprong.

Laatste toestel was brug. Het inturnen ging best wel lekker, maar op de wedstrijd kwam Anne even in de knoop met haar 1/2 draai kip waardoor zij haar benen krom moest maken. Ook de wipper was niet volledig door geturnd waardoor ze ook hiervoor wat aftrek voor kreeg. Ondanks die twee foutjes liet Anne een prima oefening zien met een goed tempo. Marleen liet een hele stabiele oefening zien zonder stopjes of gekke dingen en sloot hiermee een stabiele wedstrijd af.

Anne draait dit seizoen voor het eerst mee in de 3e divisie (vorig jaar nog 4e divisie geturnd) en dat deed ze voor de eerste keer helemaal niet gek. Super trots op deze meiden!

Dilara Lagendijk turnde in wedstrijdronde 4 mee in de 2e divisie senioren. Een zware pool met hoog niveau. Haar eerste toestel was vloer. Hier liet zij haar nieuwe vrije oefening zien met grote overtuiging. Omdat niet alle eisen waren geturnd in de oefening en hier en daar ook nog wat aftrek zat in de gymnastische sprongen serie viel het cijfer niet heel hoog uit.

Haar tweede toestel was sprong. Dilara liet hier een goede overslag zien, die zelfs met een 11,1 punt werd beloond. Dit was een vrij hoog cijfer ten opzichte van de concurrenten. Haar sprong had slechts 0,9 pnt aftrek gekregen.

Het derde toestel was brug. Normaal een van Dilara's favoriete toestellen, maar vandaag lieten we hier een kleine versie zien van een basis oefening. Een prima oefening zonder stopjes of grote fouten.

Laatste toestel was balk. Hier besloten we een volledige oefening met alle eisen te gaan turnen. Helaas viel ze met de 'spagaatsprong dwars' op de balk, maar ze bleef er wel op met haar radslag arabier die ze sinds lange tijd niet meer had geturnd. Door verder een stabiele oefening neer te zetten wist ze zelfs een D-score te halen van 4,1! Knap gedaan, Dilara.

Als kers op de taart kon KDO terugkijken op een geslaagde dag turnen, waarbij Marleen Ulrich zelfs een eerste plaats wist te behalen binnen het district bij de senioren klasse 3e divisie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden