Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Joop Roodgat

35e Alblasserbosloop op zaterdag 28 december

  •   126 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Traditioneel houdt atletiekvereniging AAA op de laatste zaterdag van het jaar de Alblasserbosloop. In de volksmond wordt deze loop ook wel oliebollenloop genoemd, want iedere deelnemer krijgt na afloop een heerlijke oliebol in het clubgebouw van AAA.

De loop op zaterdag 28 december is dit jaar extra speciaal, omdat de atletiekvereniging alle inkomsten van de loop schenkt aan de Roparun.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Aankomende editie lopen vier leden van AAA, namelijk Annelies Hartkoorn, Martin Verhage, Arie de Koning en Jako Sterrenburg mee met Team62, de Lifelinerunners.

"Fantastisch, dat 100% van de inkomsten naar het goede doel gaan, daar word ik echt blij van", aldus Jako Sterrenburg.

De loop kent twee parcoursen; één voor de jeugd met een afstand van 1250 meter en één voor de volwassenen met een afstand van 3400 meter. Dit tweede parcours mag maximaal vier keer worden gelopen, dus totaal 13,6 km.

Voor de winnaars in de diverse categorieën zijn mooie prijzen beschikbaar.

De loop start om 11.00 uur en tot een kwartier voor de start kan worden ingeschreven in het clubgebouw van de atletiekvereniging op de Bas Verhoevenweg 4, op sportpark Souburgh.

Hier zijn ook loten te koop waarmee mooie prijzen gewonnen kunnen worden.

Voor meer informatie zie www.aaa-atletiek.nl en www.roparun.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }