Logo hetkontakt.nl/klaroen
De deelnemers aan de halvemarathongroep van 2018.
De deelnemers aan de halvemarathongroep van 2018.

AAA Atletiek start halve marathongroep

  •   155 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • AAA start net als voorgaande jaren bij voldoende interesse in december een halve-marathongroep.

Van de groep van afgelopen jaar zijn alle deelnemers op een professionele manier begeleid naar de halve marathon en hebben ze die allemaal met goed gevolg volbracht.

Doel van deze groep is om hardlopers die nog weinig ervaring hebben met het lopen van langere afstanden, maar heel graag een keer een halve marathon zouden willen lopen, te begeleiden naar het uitlopen van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon op zaterdag 14 maart 2020.

Om te zorgen dat alle deelnemers goed mee kunnen komen met de training is het belangrijk dat je gezond en blessurevrij bent en comfortabel 5 tot 8 km kunt lopen op een snelheid van 10 kilometer per uur. Het tempo van de duurlopen zal op deze snelheid komen te liggen. Het intervaltempo wordt 5.40 min/km en het is het streven om dat tempo tijdens de halve marathon te gaan lopen. Bij dit tempo is het mogelijk om onder de 2 uur te finishen. Voor geïnteresseerden wordt zaterdagmorgen 7 december om 09.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden in het clubgebouw op sportpark Souburgh. Aansluitend wordt dan om 10.00 uur begonnen met de eerste duurloop.

"Nog steeds denken veel mensen dat hardlopen iets is dat iedereen al van nature kan en dat je daar geen loopscholing voor hoeft te hebben. Waarom zou je daarom lid moeten worden van een atletiekvereniging als je het ook zelf kunt? Dat is en blijft toch een hardnekkig misverstand", aldus Martin Verhage, bestuurslid en drijvende kracht achter de halve marathongroep. "Juist door bij een vereniging te lopen krijg je advies, scholing en ondersteuning. Om nog te zwijgen over de stimulans die er uit gaat van de groep zodat het training van de soms toch lange afstanden niet even iets makkelijker gaat"

De trainingsdagen zijn op maandagavond (20.00 uur, korte duurloop), woensdagavond (20.00 uur, intervaltraining op de baan) en zaterdagochtend (10.00 uur, lange duurloop).

Voor meer informatie en aanmelding: www.halve-marathongroep@aaa-atletiek.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }