Afbeelding

Lopers AAA succesvol in Sinterklaascross

Sport 150 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De atleten van de plaatselijke atletiekvereniging AAA waren dit weekend aanwezig bij de tweede crosscompetitie wedstrijd van de afdeling Dordrecht. De weersomstandigheden waren de atleten goed gezind. Dat is elke wedstrijd weer afwachten en mede bepalend voor de race. Onder een stralend zonnetje en matige wind wisten de atleten te strijden tegen de omstandigheden maar vooral tegen zichzelf.

Doordat er afgelopen week veel neerslag is gevallen, was het parcours flink modderig. De meeste kinderen droegen dan ook spikes (hardloopschoenen met scherpe punten) voor meer grip op de ondergrond.

Deze cross is heeft al jaren de Sinterklaascross omdat de Sint twee van zijn Pieten stuurt om bij de finish de kinderen te voorzien van een handje pepernoten. Het parcours was dit jaar grondig aangepakt en voorzien van nieuwe heuvels en bosweggetjes. Daardoor was het ook voor de kinderen die al jaren meedoen met de cross toch nog een uitdaging.

Met deze cross sluiten de AAA atleten het jaar 2019 succesvol af. In januari 2020 verschijnen zij weer aan de start van de derde wedstrijd in de Biesbosch in Dordrecht. De wedstrijd daarna, op eigen grond, zal in het teken staan van de eerste wedstrijd in het jubileumjaar van AAA. Volgend jaar bestaat de atletiek namelijk 75 jaar. Om die reden hebben AAA en Staatsbosbeheer de hand ineen geslagen om een zo uitdagend mogelijk parcours te realiseren in het bos.

Meer informatie over inschrijvingen, training en de wedstrijden: www.aaa-atletiek.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden