Hélène Borsje van Olympia wint gouden medaille

  •   73 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Olympia-turnster Hélène Borsje (zie foto) wist zaterdag bij de eerste plaatsingswedstrijd voor de districtsfinale 4e divisie de eerste plaats te halen.

Zij turnde een prima wedstrijd bij de senioren D inclusief een mooie nieuwe vloeroefening. Voor Hélène is dit een mooi uitgangspunt voor de tweede plaatsingswedstrijd. Na twee wedstrijden wordt bepaald wie er doorstroomt naar de districtsfinale van Zuid-Holland.

Naast Hélène wist ook Stevie IJzerman zich in de medailles te turnen in de categorie jeugd 2. In haar eerste wedstrijd bij de keuze-oefenstof in de 4e divisie mocht zij tot haar grote verrassing de bronzen medaille ophalen. Stevie turnde vooral heel goed op brug ongelijk en op vloer. Naast beide turnsters kwamen ook Vera Nederhof (senior D) en Laura Brugmans (jeugd 2) in actie. Zij eindigden beiden in hun wedstrijd op de zevende plek. Een prima prestatie voor beide turnsters. Vera liet een heel stabiele balkoefening zien en Laura turnde een mooie vloeroefening met veel uitstraling. Half januari 2020 komen deze turnsters opnieuw in actie tijdens de tweede plaatsingswedstrijd. Hopelijk is Anna Bakker er dan ook weer bij als turnster. Zij kon door een blessure jammer genoeg niet turnen en was mee als supporter.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }