Foto: Ruud de Jong

Handballers verliezen bij gebrek aan concentratie en arbeid

  •   29 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • De handballers van Drechtsteden, waarin DES'72 uit Papendrecht participeert, hebben zaterdagavond een kans laten liggen om op te schuiven naar de subtop van de hoofdklasse C. Wederom had de ploeg deze nederlaag aan zichzelf te wijten.

Coach André de Waal zei na afloop dat een gebrek aan concentratie, arbeid in de verdediging en reacties op scheidsrechterlijke beslissingen die de ploeg de das omdeden. En dit was niet de eerste keer dit seizoen.

Gedurende de eerste helft had Drechtsteden, bij gastheer HMS/Achilles, het beste van het spel. Met een aantal fraaie aanvallen en goed verdedigend werk werkte de ploeg aan een voorsprong die op een gegeven moment zelfs 4 treffers bedroeg (10-14). Helaas moest de ploeg na 20 minuten wat terrein prijsgeven waarna toch alsnog een voorsprong van 13-14 bij rust werd bereikt.

In de tweede helft zakte het niveau. Drechtsteden verloor te veel persoonlijke duel en speelde in de aanval in een te laag tempo. Ook was het samenspel te slordig. Een ander gebrek was volgens de Waal het gebrek aan discipline en het constante gemekker tegen de scheidsrechters. Samen met een groot aantal onnodige tijdstraffen werd de wedstrijd uit handen gegeven. Via 21-21 en 26-26 greep HMS/Achilles haar kans en bouwde vlak voor tijd een voorsprong op (29-26). Mede door twee gemiste strafworpen verloor de ploeg onnodig met 29-27. 

Zaterdagavond kan de schande enigszins worden hersteld in de thuiswedstrijd tegen de Meeuwen (19.30 uur). De ploeg vertoefd nu onnodig in het rechterrijtje met 8 uit 8. De Rotterdamse tegenstander is er opnieuw één uit de grote middenmoot waar zeker mogelijkheden liggen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }