Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Drie van de vier voorzitters van clubs die erbij betrokken zijn.
• Drie van de vier voorzitters van clubs die erbij betrokken zijn.

Papendrechtse sportclubs onderzoeken gezamenlijke sportaccommodatie

  •   200 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Vier sportclubs uit Papendrecht hebben vorige week een intentieverklaring getekend om de mogelijkheden te onderzoeken voor een gezamenlijke sportaccommodatie op het Slobbengors in Papendrecht.

VV Papendrecht (voetbal), DES ’72 (handbal), TTV Papendrecht (tafeltennis) en Boules Amis (jeu de boules) gaan de samenwerking aan om tot een breed gedragen plan te komen wat moet leiden tot een gezamenlijke, duurzame en toekomstbestendige sportaccommodatie.

VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker vertelt dat er nog meer interesse is van verschillende clubs binnen de gemeente Papendrecht om deel te nemen aan het initiatief. “Ik wil wel benadrukken dat het initiatief bij de clubs ligt. De gemeente Papendrecht is geïnformeerd over de samenwerking maar speelt in deze fase nog geen enkele rol.”

“Wij moeten nu de plannen verder uit gaan werken” vult Rob van den Bos aan. Hij is voorzitter van TTV Papendrecht. “Het zal iets worden van de lange adem. We moeten vooral in mogelijkheden en oplossingen denken. We zullen tegen verschillende problemen aanlopen, maar we moeten creatief zijn.”

Marko Bakema voorzitter van DES ’72 is blij met het initiatief. “Voor ons is het een mooie kans om onze wedstrijd- en trainingsactiviteiten op één locatie te laten plaatsvinden. Dit geeft een grotere binding met onze leden.”

Voorzitter Leendert van der Made van Boules Amis ziet vele voordelen voor zijn club als de plannen slagen. “Het is een mooie locatie, door hier onze sport te spelen zijn we veel beter zichtbaar wat weer versterkend werkt op ons ledental. Tevens krijgen we dan ook de beschikking over een kantine. Dat hebben we op dit moment niet op onze huidige locatie.”

Met de intentieverklaring laten de clubs zien dat zij de serieus aan de slag gaan om de ideeën uit te werken op technisch en financieel gebied. De verwachting is dat medio 2020 de eerste uitwerkingen gepresenteerd kunnen worden.

Op de foto staan drie van de vier voorzitters, met v.l.n.r. Hans Jonker (VV Papendrecht), Marko Bakema (Des ’72) en Ron van den Bos (TTV Papendrecht).

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }