Logo hetkontakt.nl/klaroen

Klipperstars overtuigend langs de Eagles in Arnhem

  •   92 keer gelezen   Sport

NIEUW-LEKKERLAND • Zaterdag 16 november moest de 'Jaleco formatie' van basketbalvereniging Klipperstars afreizen naar Arnhem voor de wedstrijd tegen Arnhem Eagles. De Eagles wisten tot nog toe niet te winnen maar hadden al wel een aantal wedstrijden nipt verloren. Het beloofde dus op voorhand geen simpele middag te worden. Zeker niet omdat Klipperstars maar met 8 man kon aantreden in plaats van de vaste 12. Dit om een aantal blessures en werk.

Arnhem Eagles, wat de week ervoor ook het duel verloor tegen Zoebas om de laatste plek, was gebrand op een goed resultaat. Ze begonnen dan ook scherp aan de wedstrijd. De Lekkerlanders zaten duidelijk nog met de reis in de benen van ruim een uur. Al snel stond het 7-0 voor Arnhem. Zeker verdedigend stonden de lekkerlanders een aantal keer te slapen, waardoor Arnhem simpele aanvallen kon creëren. Na een time-out begon het soepeler te lopen aan de zijde van de nieuw-Lekkerlanders. Aanvallend werd de bal goed gepast waardoor er zich simpele kansen voordeden. Tevens werden er de nodige driepunters in gegooid waardoor Klipperstars snel uitliep. Bij rust was de wedstrijd volledig omgedraaid en hadden de Lekkerlanders de voorsprong stevig in handen. 27-46.

Zaak was voor Klipperstars om na rust de wedstrijd snel in het slot te gooien zodat de wedstrijd rustig uitgespeeld kon worden. Zeker om de krappe bezetting op de bank wilde de Lekkerlanders niet dat dit een uitputtingsslag zou gaan worden. Echter waar gewaarschuwd voor was gebeurde toch. Het derde kwart was niet scherp en puntje bij puntje wisten de Eagles dichterbij te komen. Hetzelfde probleem als in het eerste kwart was dat Klipperstars niet als team verdedigde waardoor Arnhem wederom simpel bij de basket kwam. Na 3 kwarten stond het 49-60.

Even leek het dus weer een spannende wedstrijd te worden. Echter in het vierde kwart kon Klipperstars toch weer ergens de energie vinden om het basketbalniveau op te schroeven. En al snel liep het weer uit naar een voorsprong van 20 punten. Dit kwart werd overtuigend gewonnen met 8-21 en zo noteerde de Lekkerlanders alweer de vierde overwinning op een rij. Tevens werd zo de tweede plaats steviger in handen genomen.

Topscorers: Sem Janse (34 punten), Lars Verhaar (13 punten), Dion Flach (12 punten).

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }