Zwak Kinderdijk verliest opnieuw

Sportt 113 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft ook haar tweede competitiewedstrijd verloren. De Alblasserdamse korfballers gingen zaterdag met 12-16 onderuit tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel.

Er waren twee veranderingen in de basis bij Kinderdijk. Martijn Kreuk kon nog niet starten en in zijn plaats stond Daan de Vrieze erin en Samantha Schuit was nog geblesseerd na de vorige wedstrijd. Voor haar stond Melissa den Braanker binnen de lijnen.

Drie minuten na het eerste fluitsignaal en na diverse kansen van beide teams opent KOAG de score. 0-1. Pas 4,5 minuut later lag het volgende punt in de korf. Ook deze was voor KOAG. 0-2. Na 9 minuten werd er voor het eerst gescoord door Kinderdijk. Melissa den Braanker maakte de 1-2. Halverwege de eerste helft bij een stand van 2-4 miste Kinderdijk de aansluitingstreffer door een strafworp te missen. Ruim een minuut later scoort KOAG wel. 2-5. De hele eerste helft liep Kinderdijk achter de feiten aan en ging KOAG comfortabel de rust in. 4-8.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste. Direct waren er twee punten voor KOAG, waarmee ze nog verder uitliepen. Laura Verveer en Menno Bot scoorden hierna allebei en brachten het verschil weer tot 4 punten. Tienminuten voor tijd was er de eerste wissel bij de heren. Koen Golverdingen kwam in het veld en binnen een halve minuut scoorde hij zijn eerste punt. 9-15.

Mede door 6 strafworpen van KOAG was de eindstand 12-16.

Scores deze keer:
Max Donkervoort 3x, Laura Verveer 2x, Melissa den Braanker, Marjolein Verkerk, Simone Hoek, Lotte van de Lustgraaf, Menno Bot, Bram Rouppé en Koen Golverdingen allemaal 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is tegen de nummer 2 van deze competitie: Merwede uit Sliedrecht. Op zaterdag 28 september wordt deze gespeeld aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Start is om 15:30 uur.