Logo hetkontakt.nl/klaroen

CKC Kinderdijk start seizoen met nederlaag

  •   44 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • De korfballers van Kinderdijk zijn het nieuwe veldseizoen begonnen met een 20-22 nederlaag tegen KCR uit Ridderkerk.

In de basis stonden deze keer bij de dames Lotte van de Lustgraaf, Marjolein Verkerk, Laura Verveer en Samantha Schuit. Laatstgenoemde verving Lisanne de Jonge, die vorig seizoen vrijwel altijd in de basis begon. Bij de heren was alles bij het oude gebleven: Max Donkervoort, Menno Bot, Martijn Kreuk en Bram Rouppé.

Kinderdijk ging voortvarend van start en Max Donkervoort opende de score van deze wedstrijd binnen 1 minuut. 1-0. Ondanks de gemiste strafworp van KCR liepen ze wel uit tot 1-2. Ook de eerste dame van Kinderdijk scoorde binnen 5 minuten. Marjolein Verkerk trok de stand weer gelijk. 2-2. Na 10 minuten spelen was KCR echter uitgelopen naar een voorsprong van 3-7. Hierna scoorde Kinderdijk er weer 3 op rij en kwamen ze weer aardig dichtbij.

Halverwege de eerste helft viel na een botsing met de tegenstander Martijn Kreuk geblesseerd uit. In zijn plaats kwam Frank van Dijk in het veld. De wedstrijd was van beide kanten behoorlijk fysiek. Vijf seconde voor rust scoorde Bram Rouppé de 11-13, dus moest Kinderdijk in de tweede helft aan de bak.

Na 2 minuten spelen na de thee werd de aansluitingstreffer gescoord door Marjolein Verkerk: 13-14. Met nog 20 minuten op de klok werd de eerste wissel toegepast bij de dames. Samantha Schuit werd gewisseld voor Simone Hoek die 5 minuten later haar eerste bal in de korf schoot.

Twaalf minuten voor tijd misten zowel Kinderdijk als KCR een belangrijke strafworp bij een stand van 19-20. Na nog 2 scores van KCR en 1 van Kinderdijk was de uiteindelijke stand 20-22.

Scores deze keer:
Max Donkervoort 9x, Bram Rouppé 5x, Simone Hoek 3x, Marjolein Verkerk 2x, Martijn Kreuk 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 14 september om 16.00 uur tegen Albatros uit Zwijndrecht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }