• Jesper Rasch ging er bij de elitekoers met de winst vandoor.
• Jesper Rasch ging er bij de elitekoers met de winst vandoor. (Foto: Marco van Vlijmen)

Jesper Rasch toont klasse in sprint in Alblasserdam

  •   155 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Jesper Rasch zette met een ferme sprint de elitekoers van de Ronde van Alblasserdam op zijn naam. Bij de dames zorgde Zwitsers kampioene Marlen Reusser voor een internationaal tintje op de erelijst. Arthur Rutte soleerde naar de zege bij de sportklasse.

Met een fietslengte verschil sprintte Jesper Rasch van SEG Racing naar de  winst in Alblasserdam. Eerder in de koers probeerden Oscar van Wijk en Witten Anthonise weg te rijden maar dit duo kon  niet standhouden. Door het warme weer kon er met een kleine groep worden gesprint om de zege. De renner uit Zandvoort bleek daarin ruim de snelste en finishte voor Jordi Talen en Raymond Kreder.

Marlen Reusser
Bij de dames trok Merel Hoffman uit Bleiswijk al vroeg ten aanval. Eerst sloot de Britse Pfeiffer Georgi aan en daarna de Zwitsers kampioene Marlen Reusser. De Zwitserse trok meteen door en kreeg de Britse mee. Het lukte Hoffman nog net om daarbij aan te sluiten. In de sprint bleek Reusser de sterkste, voor Georgi en Hoffman.

Sportklasse
In de sportklasse werd een kopgroep van vijf man gevormd. Arthur Rutte lukte het uiteindelijk twee toeren voor het einde daaruit weg te rijden. André van Reek spurtte naar een tweede plek, nipt voor Gerard Kooistra. Barend Verhagen, de winnaar van twee jaar geleden, eindigde net naast het podium en Flip Alkemade maakte het vijftal compleet.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }