Afbeelding
Foto: Dirk Werkman

Internationaal veld in zestigste Ronde van Alblasserdam

Sport 568 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De zestigste Paardenmarktronde van Alblasserdam kent een internationaal deelnemersveld. Met name bij de dames doen veel Engelstalige rensters mee, maar ook de elite-/beloftenkoers heeft op woensdag 24 juli een flink aantal Australiërs aan de start. In de sportklasse staan ook toppers uit de regio aan het vertrek.

De Ronde van Alblasserdam verwelkomt op woensdag 24 juli bij de elite/beloften de Australiërs Leigh Howard, Cooper Sayers, Cameron Scott, Samuel Welsford en Alex Porter. De nodige Nederlandse toppers komen uiteraard ook naar het Damdorp. Zo heeft tweevoudig Europees kampioen strandrace Jasper Ockeloen zich ingeschreven, maar ook oudwinnaar Koos Jeroen Kers. Jos Koop komt zijn titel verdedigen.

Raymond Kreder, bij liefhebbers bekend om zijn profcarrière bij Garmin-Barracuda en Team Roompot, gaat eveneens de strijd aan. Verder hebben onder andere hardrijders Eddy Gödde, Mitchell Huenders, Arian Oosthoek en Jordi Talen zich aangemeld.

De eliterenners uit de regio laten zich ook niet onbetuigd. Lieven Anthonise, Raoul van Drunen (Dordrecht), Bart van den Berg (Wijngaarden), Wim de Bruin, Lennart van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam), Kelvin van den Dool (Hoogblokland), Noah de Groot (Ottoland), Patrick de Jong (Noordeloos), Max de Jong (Giessenburg), Sander Lodder (Ridderkerk) en Jarri Stravers (Groot-Ammers) staan aan het vertrek.

Engels
In het damespeloton zal veel Engels worden gesproken. Immers reizen Emily Ashwood, Connie Hayes (Verenigd Koninkrijk), Autumn Collins (Ierland), Jemma Eastwood, Nicole Frain, Annelise Jefferies, Nicola MacDonald, Chloe Moran, Elizabeth Stannard Georgia Whitehouse (Australië) en Connie O'Brien (Nieuw-Zeeland) af naar Alblasserdam. Uit Duitsland komt Josefine Dreier over terwijl ook de Noorse Martine Bjerke Sundby zich heeft ingeschreven.

De sportklasse heeft met Jan Cees Korteland weer een Alblasserdammer aan de start. Verder zijn de volgende renners uit de regio te bewonderen: Henrik Boele (Sliedrecht), Gert-Jan Eskes (Streefkerk), Jacco van Hooren (Dordrecht), Peter Kooistra (Papendrecht), Sander Spoolder (Giessenburg) en William Westerlaken (Nieuw-Lekkerland). Barend Verhagen, de verrassende winnaar in 2017, is ook weer van de partij.

Om 13:00 uur schiet comitélid Ria Barendregt de sportklasse in gang. Oud-renster en eveneens comitélid Nel Streef lost om 14:30 uur het startschot bij de dames. Om 16:30 uur neemt parcoursbouwer Sjaak van den Hoek het startpistool ter hand. Amy van Driel en Marloes de Zeeuw zijn de rondemissen.

Blijf op de hoogte via de website: www.rondevanalblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden