• Maarten van Gastelen.
• Maarten van Gastelen. Foto: Richard van Hoek

Uitdagingen genoeg voor de streekclubs

Sportt 274 keer gelezen

REGIO • De indelingen in het amateurvoetbal zijn bekend; het dagdromen kan beginnen. Over kampioenskansen en periodetitels bijvoorbeeld en over de kansen om 'er in' te blijven.

In de eerste klasse C gaat Nieuw-Lekkerland een mooi seizoen tegemoet, verwacht trainer Maarten van Gastelen. "Een lekkere poule met sterke teams. En nog mooier: veel streekderby's, waaronder competitieduels met Papendrecht. Geweldig toch?! Of er voor Nieuw-Lekkerland een hoofdrol is weggelegd in deze afdeling? Maarten van Gastelen wil er geen wilde uitspraken over doen. "We stellen ons in ieder geval ten doel om een periodetitel binnen te halen", zegt hij. "En als er gaandeweg de rit nog meer in blijkt te zitten, dan zien we dat wel."

Voor streekgenoot Papendrecht liggen er zeker óók mogelijkheden in 1C. Het verzorgde type voetbal dat de ploeg van trainer Johan Sturrus speelt zorgt ervoor dat de roodzwarten op voorhand voor geen enkele tegenstander hoeven onder te doen. Een hoge middenmootpositie zou daar zomaar het resultaat van kunnen zijn.

De Zwerver komt na de zomer uit in de tweede klasse D. "Dat zal even wennen voor de fans", denkt trainer Edward Knook. "Want het zijn vrijwel allemaal clubs die de meeste mensen nooit eerder hebben zien voetballen. Voor ons geldt deels hetzelfde, maar ik zie ook een mooie uitdaging in deze poule. Voor mij als 'jongen van de overkant van de rivier' voelt deze afdeling een beetje als thuiskomen. Bij DCV heb ik nog gewerkt als assistent van trainer Ronald Klinkenberg, Spirit ken ik ook vrij goed. Dat zijn leuke tegenstanders. Eén ding is zeker: het wordt een pittige competitie!"

Drechtstreek mag zich in 2F alvast gaan verheugen op een hernieuwde kennismaking met Wieldrecht. Daarnaast treffen de Papendrechters bekende clubs als Altena, EBOH, Pelikaan, Tricht en Roda Boys. Uit de derde klasse krijgt men Arkel in de poule. VVGZ komt over uit de eerste klasse. Afgaande op het ploegenveld lijkt het verstandig als Drechtstreek zich vooral richt op handhaving.

De om haar vele streekderby's bekend staande derde klasse C 'verloor' Arkel en De Zwerver aan de tweede klasse en krijgt er een aantal Krimpenerwaardse clubs voor terug. "Ik ben benieuwd hoe sterk die zijn", zegt Dennis Schoonewil, trainer van Alblasserdam. "Van dit veld zouden Schelluinen en SVW wel eens de favorieten kunnen zijn. Zij hebben zich flink versterkt. Dat geldt overigens ook voor onze ploeg. Ik ben in ieder geval blij dat Groote Lindt naar een andere afdeling is verhuisd. Dat scheelt in ieder geval een sterke concurrent." Voor Alblasserdam wordt straks een goede start van de competitie belangrijk."Schoonewil: "Als we in die beginfase al lekker wat punten pakken zouden we zomaar mee kunnen doen om een prijs." Ook de streekgenoten Streefkerk en De Alblas maken deel uit van de nieuwe eerste klasse C. Deze twee clubs lijken op het eerste gezicht niet al teveel pretenties te hoeven koesteren als het om een op klassering gaat.

Jan Timmer

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden