CKC Kinderdijk speelt gelijk tegen RWA

Sport 181 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben afgelopen zaterdag met 16-16 gelijk gespeeld tegen RWA.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Kinderdijk 1 was er bekend dat Kinderdijk 2 na een spannend duel toch de winst mee naar huis had kunnen nemen. Na de gehele wedstrijd achter gestaan te hebben, maakten ze een mooie comeback naar een 16-18 winst.

Kinderdijk 1 was uit op de mooie tweede plaats in de poule. Hiervoor moest er natuurlijk gewonnen worden van RWA. De opstelling had deze week één wijziging. Samantha Schuit startte op de plek van Lotte van de Lustgraaf, die last had van een knieblessure. Na anderhalve minuut kwam Kinderdijk op voorsprong door een afstandsschot van Laura Verveer. De tegentreffer viel gelijk en daarna ging het de eerste 15 minuten gelijk op. Kinderdijk kreeg echter veel meer kansen dan RWA. Na twee goals van Bram Rouppé en twee van Max Donkervoort werd het eerste gaatje geslagen: 3-7. Kinderdijk bleef daarna in het restant van de eerste helft goed scoren, wat resulteerde in een 5-9 ruststand.

Moeizamer
De tweede helft verliep een stuk moeizamer voor Kinderdijk. Max Donkervoort moest in de rust helaas het veld verlaten. En na wat wisselen, stond Bram nu op de plaats van Max Donkervoort en Stijn Vlieg op de plaats van Bram Rouppé. Stijn Vlieg bekroonde zijn invalbeurt al na 1 minuut met een goal na een prachtige pass van Martijn Kreuk.

Nu kwam Kinderdijk moeilijk aan scoren toe en RWA kroop steeds dichterbij. Na 12 minuten in de tweede helft was RWA al teruggekomen naar 9-11 en was de spanning terug in de wedstrijd. Lotte van de Lustgraaf kwam erin voor Samantha Schuit om het tij te keren.

Matige afronding
De volgende 5 minuten werd er om en om gescoord en werd het 11-13. Na een mooie doorloopbal van Menno Bot werd de score zelfs 11-14. RWA begon er desondanks in te geloven en kwam tot 15-14. Kinderdijk bleef veel kansen houden, alleen de afronding liet te wensen over.

Met nog 7 minuten op de klok, kwam Kinderdijk weer terug door een schot van Lotte van de Lustgraaf, 15-15. Stijn Vlieg scoorde de laatste treffer voor Kinderdijk, 15-16. Jelle Lunenborg kwam hierna in de ploeg voor Stijn Vlieg. RWA benutte nog een strafworp en zo werd het 16-16.

Kinderdijk had het in de laatste 2 minuten nog af kunnen maken, nadat zij door de sterke rebound een aanval hadden met 14 (!) schoten waarvan een gemiste strafworp. De scheidsrechter vond het waarschijnlijk ook te lang duren, want hij floot voor tijd rekken op een twijfelachtig moment. De score bleef gelijk: 16-16.

De tweede positie wordt nu gedeeld met KCR en RWA. Alle drie de ploegen hebben 15 punten.

Scores:
Marjolein Verkerk 3x, Bram Rouppé 3x, Laura Verveer 3x, Max Donkervoort 2x Stijn Vlieg 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x, Martijn Kreuk 1x, Menno Bot 1x

Over twee weken, op zaterdag 15 juni, speelt Kinderdijk 1 de laatste wedstrijd van seizoen tegen Albatros; om 15:30 uur op sportpark Molenzicht. Kinderdijk 2 speelt om 14:00 uur hun kampioenswedstrijd.