• JO13 van vv Nieuw-Lekkerland won zaterdag de bekerfinale.

JO13 vv Nieuw-Lekkerland wint bekerfinale Zuid1

Sportt 629 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Jongensteam onder 13 jaar heeft zaterdag de bekerfinale Zuid1 gewonnen van RKTVC uit Tiel. In een bloedstollende wedstrijd werd het 4-3 voor de Lekkerlandse ploeg.

Favoriet RKTVC kwam al binnen een paar minuten op 1-0 dankzij hun razendsnelle rechts buitenspeler, die weinig tegenstand kreeg in de eerste fase van de wedstrijd. Enigszins aangeslagen probeerden de jongens van Lekkerland in hun eigen spel te komen. Waar ze normaal bekend staan om het mooie samenspel en aanvallen over de flanken, lukte het nu maar matig om door de sterke verdediging heen te komen. Na een overtreding en daaruit volgende vrije trap scoorde Emanuel met een ferm schot langs de muur.

Vlak voor rust kreeg Daniel nog een mooie kans, maar het was RKTVC dat in de tegenaanval scoorde. Zo werden de kleedkamers opgezocht met een 1-2 achterstand voor de Lekkerlandse ploeg.

Vlak na rust scoorde Noah na een mooie actie van Sam de 2-2. Lang kon er echter niet gejuicht worden, want met een prachtig krullend schot met links kwam RKTVC wederom op voorsprong.

De koppies gingen wat hangen en er werd veel gepraat op het veld. Maar mede door de meegereisde fans, die bleven aanmoedigen, knokten de jongens zich terug. En via de sterkte verdediging van Joey en Lars kwam de bal binnen de 16 op het hoofd van Emanuel, die de 3-3 inkopte.

Het spel was hard en op het randje, maar er werd dan ook echt om iets gestreden. Met nog een paar minuten op de klok kwam er een gele kaart voor RKTVC, wat een tijdsstraf van 5 minuten betekende. Met een mannetje meer op het veld voor Nieuw-Lekkerland werd een van de laatste aanvallen opgezet. Via een tegenstander kwam de bal voor de voeten van Saul, die hem snoeihard in de rechterbovenhoek schoot. Er waren toen nog twee minuten te gaan, die Lekkerland billenknijpend doorkwam. De ontlading was ongekend; de jongens vlogen elkaar om de nek, staf en ouders juichten en er was hier en daar een traantje.