Logo hetkontakt.nl/klaroen

Wielrennen en hardlopen tijdens Ronde van Papendrecht

  •   107 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Op zaterdag 1 juni staan wederom twee sportieve evenementen in het centrum van Papendrecht gepland. De 66ste wielereditie Jumbo Ronde van Papendrecht en de derde editie van de hardloopwedstrijd 4 Mijl van Papendrecht.

De organisatoren hopen op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde.

Om 11.15 uur gaan de Elite/belofte–dames, Amateur-dames & Junior-dames van start voor de Grote prijs Shipping Factor. Er staan tal van gerenommeerde renners aan het vertrek.

Om 12.45 uur starten onder meer de Papendrechters Chris Maas (Nederlands Kampioen), René en Dennis Lems en Peter Kooistra in de Sportklasse / Basisleden voor de Grote Prijs ANG.

Om 14.15 uur begint de 4 Mijl van Papendrecht, een leuke hardloopwedstrijd door het gezellige centrum van Papendrecht. Nog voor de Elitekoers zal de wedstrijd van start gaan. Het parcours gaat over 4 rondes van 1 Engelse Mijl met de start en finish op de Constantijn Huygenslaan. Zij strijden om de Grote Prijs Opel Centrale.

Sponsors
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.30 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim vijftig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 80 kilometer op de teller hebben staan. De elite/beloften die gaan strijden om de Grote Prijs Jumbo Supermarkten.

Naast de Papendrechter Coen Groot staat ook Robin Wennekes wederom aan de start. Kortom het belooft ook dit jaar wederom een spektakel te worden.

Afsluiting parcours
Van 10.00 uur tot en met 18.00 uur zal het parcours worden afgesloten. Binnen deze tijd is het verboden om motorvoertuigen op de volgende straten te parkeren: Constantijn Huygenslaan – Vondellaan – Jacob Catslaan – P.C. Hooftlaan

Start én finish is in de Constantijn Huygenslaan. De bewoners dienen er rekening mee te houden dat er vanaf 8.00 uur dranghekken geplaatst zullen worden. Indien iemand de auto deze dag wil gebruiken, wordt men verzocht deze buiten het parcours te plaatsen.

Goed doel
Iedere bezoeker van de ronde van Papendrecht die daar een hapje of een drankje bestelt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Dat is ditmaal de Grote Vaart in Papendrecht, dat is een woonlocatie voor mensen met een lichte (LVB) tot matige verstandelijke beperking (MVB). Iedereen die hier woont is tussen de 20 en 65 jaar.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }