• Iris en Emily (in het groene pakje).
• Iris en Emily (in het groene pakje).

Iris en Emily plaatsen zich voor finale 1ste divisie Ritmische Gymnastiek

  •   138 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Iris en Emily van gymnastiekvereniging Olympia uit Papendrecht hebben zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de finale van de eerste divisie Ritmische Gymnastiek

Iris, Yuliya en Emily turnden de halve finale 1ste divisie van de ritmische gymnastiek. Yuliya draaide een super mooie en strakke zonder materiaal oefening, maar met hoepel maakte ze te veel foutjes en moest ze zelfs een keer buiten de vloer om haar hoepel weer terug te halen. Yuliya behaalde een mooie 15de plaats.

Iris draaide twee mooie, stabiele oefeningen. Ze liet de jury zien dat ze plezier heeft en een grote vooruitgang in heer elementen heeft door gemaakt. Bij de prijsuitreiking belandde Iris op een 12de plaats en dat is goed voor een finale ticket.

Daarna was het de beurt aan Emily. Ze liet een mooie hoepel en knots oefening zien. Emily heeft dit seizoen ook goede vooruitgang geboekt in lenigheid en expressie. De moeilijke gooien krijgt Emily ook steeds beter onder controle. De laatste oefening van Emily was de oefening zonder materiaal. Met een totaal nieuwe uitvoering verpletterde zij de jury en behaalde zij een mooie 11de plaats. Ook dat is genoeg voor een finale ticket op B-niveau.

De finale voor Iris en Emily is op zondag 26 mei in Sporthal de Bloemhof in Aalsmeer.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }