CKC Kinderdijk houdt het hoofd koel in Ridderkerk

Sport 132 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag ternauwernood gewonnen van KCR 1 uit Ridderkerk. Het werd 17-19 voor de Alblasserdammers.

Samantha Schuit en Marjolein Verkerk startten weer in de basis van Kinderdijk. Kinderdijk was erop gebrand de wedstrijd te winnen, want dit zou een voorlopig gedeelde tweede plaats betekenen in de competitie.

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Het tempo zat er goed in en na 10 minuten was de stand 4-4.  Er werd om en om gescoord, de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Kinderdijk ging de rust in met een 11-10 achterstand.

In de 3e minuut van de tweede helft scoorde KCR en werd het 12-10. Kinderdijk maakte hierna drie doelpunten op rij waardoor de ploeg weer op voorsprong kwam: 12-13. KCR zette de stand in de 11e minuut op 13-13. Kinderdijk bleef met vertrouwen spelen, wat resulteerde in een voorsprong van 14-17. Zeven minuten voor tijd maakte KCR het spannend door terug te komen naar 16-17. Gelukkig hield Kinderdijk het hoofd koel, na een doorloopbal en een mooi afstandsschot liep Kinderdijk uit naar 16-19. KCR bracht de eindstand in de laatste minuut op 17-19.

Het was een spannende wedstrijd, gelukkig wist Kinderdijk de punten mee naar huis te nemen! Na de wedstrijd van het 1e kreeg het 2e ook goed nieuws. Concurrent Juliana 2 had verloren van Fortis 3. Kinderdijk 2 staat nu tweede met 1 punt achterstand op Juliana 2.

Scores: Max Donkervoort 7x, Bram Rouppe 4x, Marjolein Verkerk en Laura Verveer 2x, Martijn Kreuk, Menno Bot Samantha Schuit en Lotte van der Lustgraaf 1x.