• Een score in de maak van Klipperstars U20.

Klipperstars U20 haalt landelijke halve finale

Sport 576 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Klipperstars U20 heeft zaterdag 13 april de landelijke halve finale behaald door met 78-69 te winnen van nummer 3 Black Eagles. Daarmee werd de vierde plaats in de competitie veilig gesteld, die recht geeft op de halve finales.

De eerste periode schoten beide teams uit de startblokken. De ene driepunter na de andere viel erin en zo leek het met name een offensieve wedstrijd te worden. Het eerste gaatje van 7 punten werd geslagen halverwege de eerste periode: 16-9. Klipperstars wist zich goed onder de druk uit te spelen van Black Eagles. Juist met deze druk had Klipperstars het in de heenwedstrijd zo moeilijk. Na het eerste kwart waren er nog maar 3 punten over van de voorsprong en stond het 25-22.

Klipperstars had het echter wel lastig om in de normale aanvallen te komen en moest het vooral hebben van sterke acties naar de basket. Black Eagles leek iets makkelijker tot score te komen maar wist nog niet verder in te lopen op de Lekkerlanders. Naar de rust toe bleef het gaatje continu schommelen tussen de 3 en 7 punten. Met een 42-37 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft begon Klipperstars enorm sterk en vergrootte het gat snel naar maar liefst 16 punten. Klipperstars wist inmiddels echter wel dat zo'n voorsprong tegen Black Eagles niet heel veel zegt. Tweemaal dit seizoen werd er namelijk al een voorsprong van meer dan 10 punten weggegeven tegen de mannen uit Rosmalen. De maximale voorsprong werd bereikt net in het 4e kwart met 19 punten verschil en een 68-49 stand. Wederom toonde Black Eagles zich nog niet gewonnen en kwam weer terug tot 70-60. Even leek het erop alsof de laatste minuten nog spannend zouden worden, maar door 2 driepunters was de hoop van Black Eagles al snel vervlogen. Eindstand 78-69.

Topscorers: Sem Janse (30 punten), Timon Huisman (16 punten, 12 rebounds)

Door deze overwinning op de laatste reguliere speeldag van de competitie plaatst Klipperstars zich voor de 'Final Four'. Dit wil zeggen dat de nummer 1 van de competitie tegen de nummer 4 gaat spelen en de nummer 2 tegen 3. De winnaars hiervan mogen vervolgens gaan uitmaken wie zich Kampioen van U20 Nederland mag gaan noemen. Klipperstars mag gaan aantreden op 4 en 11 mei in een heen en terugwedstrijd tegen Crackerjacks.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34