Afbeelding

Vijfde schoolzwemkampioenschappen

Sportt 113 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op woensdagmiddag 22 mei organiseert ZPC Wiekslag in Zwembad Blokweer voor de vijfde keer de schoolzwemkampioenschappen voor alle basisschoolkinderen uit Alblasserdam.

Alle kinderen in het bezit van minimaal de zwemdiploma's A en B kunnen aan het kampioenschap deelnemen. Kinderen met en zonder lidmaatschap van ZPC Wiekslag maken kans op prijzen: er zijn namelijk twee prijscategorieën: voor leden en niet-leden. De schoolzwemkampioenschappen starten om 16.00 uur tot 18.00 uur met aansluitend de prijsuitreiking.

Het programma zal bestaan uit een twee individuele nummers, namelijk de vrije slag en rugslag, en een teamestafette. De teamestafette is een mix van alle deelnemende kinderen, deze wordt niet per basisschool gezwommen.

Tijdens het kampioenschap zal Arno Kamminga, Nederlands kampioen op de 100 meter schoolslag, aanwezig zijn. Alle kinderen worden uitgenodigd om een vraag voor hem te verzinnen en een aantal kunnen hem deze vraag tijdens de kampioenschappen stellen.

Op zaterdag 11 en 18 mei, van 10.15 tot 11.00 uur, wordt een zwemclinic gegeven. De kinderen die meedoen aan de kampioenschappen zijn hier van harte welkom. Tijdens de clinic, die wordt gegeven door een trainer van ZPC Wiekslag, wordt getraind op de start, wissel en de zwemtechniek.

Aanmelden
Op de website van ZPC Wiekslag (http://www.wiekslag.net/schoolzwemkampioenschappen, kunnen kinderen zich aanmelden tot en met uiterlijk 26 april. Na inschrijving ontvangen kinderen automatisch een inschrijfbevestiging, check hiervoor ook de spambox.

Deelname is gratis en iedere deelnemer ontvangt een leuke goodybag met herinnering.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via zwemkampioenschappen.scholen@gmail.com.  

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden