Hockeyclub Soubugh grotendeel rookvrij

  •   38 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • De in Alblasserdam gevestigde hockeyclub Souburgh is met ingang van april grotendeels rookvrij. Om dit kenbaar te maken hebben jeugdleden van de club, samen met Wethouder Arjan Krajo op vrijdag 5 april een bordje onthuld met daarop de tekst: 'Rookvrij. Op weg naar een rookvrije generatie'.

Het bestuur heeft onlangs besloten om HC Souburgh rookvrij te maken rondom de hockeytrainingen en -wedstrijden van de jeugd. Voorafgaand aan de onthulling van het bordje, riepen de kinderen de yell: "Bij ons niet roken langs de lijn, dat maakt hockey super fijn. Yeah!".

De Jongste Jeugdcommissie heeft de wens uitgesproken richting het bestuur om voor de jeugd op zaterdag een rookvrije omgeving te creëren. Het bestuur ondersteunt dit initiatief van harte.

De commissie: "We zijn daarom vanaf nu een rookvrije hockeyclub. Hiermee willen wij de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en tegen het schadelijke meeroken. Zo kan iedereen genieten van een gezonde en veilige sportomgeving. Als kinderen anderen zien roken, dan lijkt dat normaal en misschien zelfs wel aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie ze opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Hockey is een sport, en sport is gezond. (Mee)roken is slechts voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zelf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }