Afbeelding

Hockeyclub Soubugh grotendeel rookvrij

Sportt 160 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De in Alblasserdam gevestigde hockeyclub Souburgh is met ingang van april grotendeels rookvrij. Om dit kenbaar te maken hebben jeugdleden van de club, samen met Wethouder Arjan Krajo op vrijdag 5 april een bordje onthuld met daarop de tekst: 'Rookvrij. Op weg naar een rookvrije generatie'.

Het bestuur heeft onlangs besloten om HC Souburgh rookvrij te maken rondom de hockeytrainingen en -wedstrijden van de jeugd. Voorafgaand aan de onthulling van het bordje, riepen de kinderen de yell: "Bij ons niet roken langs de lijn, dat maakt hockey super fijn. Yeah!".

De Jongste Jeugdcommissie heeft de wens uitgesproken richting het bestuur om voor de jeugd op zaterdag een rookvrije omgeving te creëren. Het bestuur ondersteunt dit initiatief van harte.

De commissie: "We zijn daarom vanaf nu een rookvrije hockeyclub. Hiermee willen wij de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en tegen het schadelijke meeroken. Zo kan iedereen genieten van een gezonde en veilige sportomgeving. Als kinderen anderen zien roken, dan lijkt dat normaal en misschien zelfs wel aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie ze opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Hockey is een sport, en sport is gezond. (Mee)roken is slechts voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zelf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden