Afbeelding

Badmintonvereniging Phoenix'17 doet weer mee met Hart voor Sport

Sport 264 keer gelezen

PAPENDRECHT • Badmintonclub Phoenix'17 heeft het Hart voor Sport project van de gemeente Papendrecht voor de tweede keer in haar prille bestaan omarmd.

Het doel van dit project is leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs leren en laten ervaren wat het belang van sporten is in combinatie met gezonde voeding en leefstijl.

Op zaterdag 16 maart was de aftrap voor de groep leerlingen die zich had ingeschreven bij Phoenix'17. De leerlingen en ouders werden verwelkomd door een lekker muziekje, wat er altijd standaard gedraaid wordt tijdens de trainingen. Na het kennismaken met hoofdtrainer Stephen Tittel en assistent-trainer Sandor Matla werd gestart met de verplichte warming up.

Naast het goed doorbloed krijgen van weefsel geeft de warming-up ook het inzicht aan de trainers hoe het staat met de motoriek van de leerlingen. Dit inzicht zorgt er weer voor dat er aangepaste oefeningen worden gedaan om die motorische aandachtspunten aan te pakken. Zo komen Agility oefeningen met de loopladder voorbij om de snelheid van het voetenwerk bij te brengen wat uiterst belangrijk is voor het goed badmintonnen. Het touwtje springen wordt gedaan om de conditie op peil te houden, het aansterken van de beenspieren en het leren springen op de tenen. De leerlingen werden bijgestaan door Kelly Tittel, speelster van Phoenix'17 J1 U17, om de oefeningen voor te doen zodat de leerlingen ze snel eigen konden maken.

Tijdens de warming-up werd aan de ouders uitgelegd wat de methode is achter de Phoenix'17 aanpak hoe beginnende spelers de eerste beginselen van het badmintonnen bij te brengen. De ouders werden aangenaam verrast door de gevarieerde trainingsonderwerpen die om de hoek komen kijken om tegen een shuttle te kunnen slaan.

Daarnaast gaat iedere jeugdspeler direct competitie spelen, al dan niet in de Opstapcompetitie van de regio competitie, om het getrainde te oefenen in wedstrijden. Op deze manier beleven de Phoenix'17 spelers veel fun en staat het plezier hebben in het wedstrijd spelen voorop.

Zo werd uitgelegd aan de leerlingen dat Phoenix'17 altijd start met het uitleggen van de verschillende manier om een racket op de juiste manier vast te houden, zoals de Forehand en Backhand grip. Na diverse korte oefeningen met de grip kwam de lichaamshouding van de spelers aan bod.

Deze houding is nodig om de shuttles met kracht te kunnen slaan, voor balans, om op tijd te reageren op shuttles van de tegenstander of om shuttles vroegtijdig en scherp te kunnen slaan om er een voordeel uit te halen. Er werd geoefend met de backhand netdrop waarbij de leerlingen een schermhouding moesten aannemen. De trainers zagen direct hoe sommige spelers al in staat waren om een scherpe netdrop te spelen. En dit resultaat werd al bereikt na 10 minuten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 8 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden