Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

Dames Smash winnen van koploper Next Volley

  •   57 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • De dames van volleybalvereniging Smash'66 uit Alblasserdam hebben vrijdag met 3-1 gewonnen van koploper Next Volley uit Dordrecht en behouden daardoor uitzicht op de tweede plaats in de rangschikking.

Vorige week verloor Smash van Wik, die als tweede geplaatst staan in de eerste klasse. Als Smash nog enigszins zicht wil houden op de tweede plaats zouden de dames vrijdagavond moeten stunten in Dordrecht. Coach Herman Brouwer had weinig speling in de opstelling, door een blessure van Liesbeth Tuijtel moest Else Mieke Korporaal, nauwelijks hersteld van een flinke griep, in de basis starten.

Desondanks ging Smash goed van start. De service liep goed aan Alblasserdamse zijde, de opdracht van de coach was serveren met risico, en dit resulteerde in een snelle voorsprong voor Smash. Next Volley kreeg weinig ruimte om aanvallen op te bouwen en kon hierdoor moeilijk in hun spel komen. Smash won de eerste set dan ook met 25-17.

De dames konden het goede spel ook in de tweede set voortzetten. Verdedigend zat het bij Smash heel goed in elkaar. Onmogelijke ballen werden toch van de grond gehaald en hierdoor werden er veel lange rally's gespeeld. Ook deze set kon Smash winnend afsluiten; 25-18.

De derde set werd een kopie van de tweede set, ook in deze set bleef Smash uitstekend volleyballen en won ook deze set met 25-18.

De laatste set nam de vermoeidheid toe bij Smash en kon het goede niveau niet worden vast gehouden. Next Volley ging beter volleyballen en pakte uiteindelijk de laatste set. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor Smash en zou hierdoor de tweede plek alsnog kunnen gaan halen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK