• De kampioenen van CKC Kinderdijk.
• De kampioenen van CKC Kinderdijk. Foto: Cynthia Feenstra

Unieke prestaties van CKC Kinderdijk 1 en 2; allebei kampioen

Sportt 459 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zowel het eerste team als het tweede team van CKC Kinderdijk is afgelopen zaterdag 23 maart kampioen geworden.

Dat is nog nooit eerder in het 66-jarig bestaan van de club gebeurd. Voor het tweede team was het een kwestie van winnen. Zij stonden 3 punten los van de naaste concurrentie.

Voor het 1e team een iets moeilijkere opgave. Zij moesten het opnemen tegen de nummer 1 op dat moment: ONDO uit 's Gravenzande. Alleen winst was goed genoeg.

Deze wedstrijden werden allebei gespeeld in de Westlandhal. Voor de supporters van Kinderdijk was er een speciale tribune gereserveerd, iets wat wel nodig was omdat er alleen al een bus met 50 jeugdspelers aanwezig was.

Het jeugdbestuur had alles uit de kast gehaald om er een groot feest van te maken. Voor alle jeugd waren er toeters en bellenblazen. Ook hadden ze voor spandoeken gezorgd en natuurlijk waren er ook trommels om zoveel mogelijk herrie te kunnen maken. Tevens waren er confettikanonnen in de kleuren blauw en geel. Ongeveer 200 toeschouwers van Kinderdijk kwamen op dit spektakel af. De tribune was te klein en dus moesten er veel supporters blijven staan.

Het tweede team van Kinderdijk liep na een gelijk opgaand begin voor rust uit naar 5-10 bij rust. Ondanks een dipje in de tweede helft, dat de nodige spanning losmaakte, werd het 13-19 voor het tweede team.

Grote uitdaging
Toen was het de beurt aan Kinderdijk 1. Een grote uitdaging lag in het verschiet. Lisanne de Jonge was weer hersteld van haar blessure dus de basis 8 stonden weer in het veld. Helaas viel Martijn Kreuk al na twee minuten geblesseerd uit. Ruben Groenendijk was zijn vervanger.

Kinderdijk liep de eerste helft voortdurend achter de feiten aan. Ruststand was 11-9 in het voordeel van ONDO.

In de tweede helft begon Kinderdijk voortvarend en forceerden ze de vierde strafworp in de wedstrijd. Deze werd gemist maar Max Donkervoort scoorde in de herkansing: 11-10.

Na 3 minuten kwam Kinderdijk voor het eerst op voorsprong. Simone Hoek scoorde met een afstandsschot de 11-12. Na goede verzorging en begeleiding van Jelle Lunenborg kon tot ieders verbazing Martijn Kreuk toch weer meedoen. Hij bekroonde zijn rentree 13 minuten voor tijd met een score en bracht de stand op 15-16.

En 4 minuten daarna op 15-17. Ook ONDO streed voor het kampioenschap en kwam weer terug naar 18-18.

Bloedstollend
De laatste 5 minuten van deze bloedstollende wedstrijd ging het publiek achter beide ploegen staan en zongen en klapten mee om hun club naar de overwinning te brengen.

Laura Verveer maakte de 18-19, Max Donkervoort de 18-20 twee minuten voor tijd en ONDO scoorde één minuut voor tijd de 19-20. Iedereen stond strak van de spanning maar Kinderdijk ging er met de winst vandoor, want er werd niet meer gescoord.

Na het laatste fluitsignaal was er de ontlading van zowel spelers, technische staf en het publiek. Iedereen was door het dolle en vloog het veld op om alle kampioenen te feliciteren.

Ook Kinderdijk 4, de A3 en de B1 werden op deze dag kampioen.  Aanstaande zaterdag 30 maart is er de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Het eerste en het tweede spelen dan in de Molenzichthal tegen Vitesse. Deze wedstrijden beginnen om 15:00 en om 16:15 uur.